İsrail zulmü sürüyor

İsrail'in Mescid-i Aksa ihlallerini protesto eden Filistinli göstericiler ile İsrail askerleri arasında çıkan arbedede 9 Filistinli yaralandı, 4 Filistinli boğulma tehlikesi geçirdi.

KUDÜS (AA) - Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto eden göstericiler ile İsrailaskerleri arasında çıkan arbedede 9 Filistinlinin yaralandığı, 4 Filistinlinin ise atılan gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiği bildirildi.

Görgü tanıkları, akşam saatlerinde Kudüs'teki Eski Şehir'in yanı sıra Ram, Anata, Ebu Dis ve el-Ayzariye bölgeleri ile Kalendiya mülteci kampında, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine karşı gösteri yapan Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında arbede çıktığını belirtti.

Kudüs'teki hastane yetkilileri de Kalendiya mülteci kampında biri başından olmak üzere 9 Filistinlinin yaralandığını, Kudüs'ün Ram beldesinde 1 ve Eski Şehir'de ise 3 kişinin atılan gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiğini kaydetti.

Öte yandan, İsrail ordu radyosunun haberinde, Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde ve çevresinde polisin taşlı saldırılara uğradığı ifade edildi. Haberde, Batı Şeria'nın kuzeyinde Filistinli gençlerin İsrail askeri aracına taş atması sonucu bir İsrail askerinin yaralandığı, yaralı askerin tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskının ardından Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde polis ile Filistinli göstericiler arasında arbede yaşanıyor.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Gerginlik pazar gününden bu yana devam ederken dün sabah İsrail askerleri postallarıyla Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

Gazze'de yaşanan elektrik krizi

Bu arada Filistin hükümeti ve Hamas'ın, İsrail'in Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatması nedeniyle Gazze'de yaşanan krizin çözümü için yoğun çaba sarf ettiği bildirildi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan açıklamada ise Ulusal ve İslami Güçler Komitesi'nin (Filistin direniş örgütleri topluluğu), elektrik şirketi ve uzlaşı hükümetinden 2 bakanla elektrik krizinin takibi, hafifletilmeye çalışılması ve stratejik çözüm bulunması için bir komite kurulması konusunda anlaştığı kaydedildi.

Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinde elektrik kesintisinin dördüncü gününde de eylem yapıldı.

Kentin farklı noktalarında düzenlenen gösteriye çok sayıda Filistinli katıldı.

16 Eyl 2015 - 09:36 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler