İsrail şiddeti dur durak bilmiyor

İsrail askerleri Batı Şeria'nın Cenin kentinde bazı evlere baskın düzenledi. 6 Filistinliyi yaralayan askerler, aynı aileden 4 kişiyi gözaltına aldı, bu kişilerin evlerini de yıktı.

CENİN (AA) - İsrail askerleri Batı Şeria'nın Cenin kentinde bazı evlere baskın düzenledi. 6 Filistinliyi yaralayan askerler, aynı aileden 4 kişiyi gözaltına aldı, bu kişilerin evlerini de yıktı.

Cenin Valisi İbrahim Ramadan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin kente baskın düzenleyerek el-Hedef mahallesi ve Cenin Kampı'nda bir çok evi kuşatma altına alması sonucu çatışmaların çıktığını söyledi.

İsrail askerlerinin, Ebu el-Heyca ailesinden biri yaşlı kadın 4 kişiyi gözaltına aldığını kaydeden Ramadan, askerlerin ailenin evine bir kaç bomba attıktan sonra buldozerlerle yıkmaya başladıklarını aktardı.

Görgü tanıkları da İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda İsrail askerlerinin plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullanması sonucu  6 Filistinlinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

İsrail askerlerinin sıkı kontrol altına aldığı ve basın mensupları ile ambulansların girişine izin vermediği Hedef mahallesi ile Cenin Kampı'ndan ara ara şiddetli patlama sesleri duyuluyor.

İsrail Ordu Radyosu'nun haberinde, operasyon sırasında bir İsrail askerinin ağır yaralandığı kaydedilmişti.

Baskın sırasında çıkan arbedede İsrail askerlerinin plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullanması nedeniyle bazı Filistinlilerin yaralandığı belirtilmişti.

Muhabir: Qays Abu Samra, Ali Semerci

01 Eyl 2015 - 09:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler