Bakanlıktan 'aile danışmanlığı'na sıkı takip

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, internet sitelerinde gerçekle ilgisi olmayan bilgilerin yer aldığı "Aile Danışmanlığı Sertifika Programı" düzenleyen kurumları takibe aldı.

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, internet sitelerinde gerçekle ilgisi olmayan, yanıltıcı bilgilerin yer aldığı "Aile Danışmanlığı Sertifika Programı" düzenleyen eğitim kurumlarını takibe aldı.

Gelen şikayetler doğrultusunda aile danışmanlığı sertifikası alınmasıyla ilgili bazı sorunların yaşandığını tespit eden bakanlık, konuyla ilgili il müdürlüklerine yazı göndererek, "aile danışmanlığı" sertifika programının pazarlanması amacıyla eğitim kurumlarının internet sitelerinde yanıltıcı, kafa karıştırıcı bilgilerin yer aldığını, umut istismarı niteliğinde vaatler yapıldığını bildirdi.

Bakanlığın, sertifika programlarının açılması, denetlenmesiyle ilgisinin bulunmadığı, hiçbir aile danışmanlığı programına lisans, onay, akreditasyon veya destek vermediği vurgulandı.

Piyasada belirli bir ücret karşılığında verilen sertifikaların, Bakanlığa personel alımlarında bir etkisinin bulunmadığı ifade edilerek, aile danışmanlığı sertifikası programlarına sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarında, en az 4 yıllık lisans eğitimi alanların katılabileceği anımsatıldı.

"Yabancı akreditasyon kuruluşları" iddiası asılsız

Aile danışmanlığı eğitimiyle ilgili ulusal yeterlilik ve sınav-belgelendirme çalışmalarının sonuçlanmadığı ifade edilerek, bunlar sonuçlanıncaya kadar eğitimlerin uzaktan eğitimle verilmemesinin gerektiği vurgulandı.

Yabancı akreditasyon kuruluşlarınca verildiği iddia edilen ve Türkiye'de herhangi bir denetime tabi olmayan sertifika programlarının Bakanlık tarafından kabul görülmediği, AB uyum yasaları çerçevesinde aile danışmanlığının zorunlu hale geleceği bilgilerinin de asılsız olduğu bildirildi.

Bazı kurumlarda, aile danışmanlığı sertifikasına sahip kişilerin "Kadın ve Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışabileceği, aile mahkemelerinde bilirkişi danışmanı olarak hizmet verebileceği, rehabilitasyon merkezlerinde görev alabileceği, Bakanlıkların il merkez müdürlüklerinde çalışabilecekleri" bilgilerine yer verildiğinin tespit edildiği belirtildi.

Bakanlık, bu sertifikaya sahip kişilerin, sayılan bu yerlerde istihdam edilmelerinin rastlanan bir durum olmadığını aktardı.

12 Ağu 2015 - 15:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler