'Avrupa'da yeni tel örgüler görmek istemiyoruz'

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Fleming, Avrupa'da sınırlara tel örgü çekilmesine ilişkin, "Bu durum endişe verici ve Avrupa'da yeni tel örgüler görmek istemiyoruz" dedi.

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ( BMMYK) Sözcüsü Melissa Fleming, Macaristan'ınsığınmacı akınını durdurmak için sınırına çektiği tel örgüyü tamamlamasına ilişkin, "Bu durum endişe verici ve Avrupa'da yeni tel örgüler görmek istemiyoruz" dedi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Fleming, birçok Avrupa Birliği ülkesinin aldığı önlemler ve sınır kontrollerini artırmasının işe yaramayacağını söyledi.

"Avrupa'da yeni tel örgüler görmek istemiyoruz. Sığınmacıların hak ettiği saygıyı ve şefkati görmesini istiyoruz" diyen Fleming, AB ülkelerinin 120 bin sığınmacının yerleştirilmesi konusunda anlaşmaya varamamasının hayal kırıklığı yarattığını kaydetti.

Brüksel'deki AB İçişleri Bakanları toplantısının ardından İtalya ve Yunanistan'da bulunan 40 bin sığınmacının yerleştirilmesi onaylanmış ancak AB İçişleri Bakanları, 120 bin sığınmacının yerleştirilmesi konusunda anlaşmaya varamamıştı. Konunun 8 Ekim'de tekrar masaya yatırılması bekleniyor.

Uluslararası Göç Örgütü Sözcüsü Leonard Doyle ise "AB'nin sığınmacıların kabulü konusunda uzlaşamamasının daha fazla sığınmacının ölümüne neden olabileceği" uyarısında bulundu.

Doyle, AB ülkelerinin  sıkı önlemleri ve sınır kontrollerinin artırılmasının sadece Yunanistan'ın yükünü artırmakla kalmayacağını, daha fazla sığınmacının bir an önce Avrupa'ya ulaşma telaşının Ege'de daha fazla ölüm ve trajediye de neden olacağını ifade etti.

Uluslararası Göç Örgütü'nün son verilerine göre ise bu yıl Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan sığınmacıların sayısı 464 bine ulaştı.

15 Eyl 2015 - 15:26 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler