ABD'de öldürülen Müslüman gencin hayali gerçek oldu

ABD'de öldürülen Müslüman 3 gençten diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın Suriyeli çocukların diş tedavisini yapma hayalini, sınıf arkadaşları gerçekleştirdi.

HATAY (AA) - ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Müslüman 3 gençten diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın, Türkiye'deki Suriyeli çocukların diş tedavisini yapma hayalini, sınıf arkadaşları gerçeğe dönüştürdü.

Diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın 20 sınıf arkadaşı ile ailesi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyelilerin eğitim gördüğü El Selam Okulu'na geldi. Burada okul idarecileri ve öğrencilerle sohbet eden grup, Suriyeli öğrencileri ağız ve diş sağlığı taramasından geçirdi.

Baba Namee Barakat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun hayalini gerçekleştirmek adına Türkiye'ye geldiklerini belirterek, burada Suriyeli çocukların diş tedavisini üstlendiklerini kaydetti.

Bir hafta sürecek çalışmayla bin 500 çocuğu ağız ve diş sağlığı taramasından geçirmeyi amaçladıklarını anlatan Barakat, "Oğlumun hayalini gerçekleştirmek için Reyhanlı'ya geldim. Gönlümüz kendisinin de buraya gelmesiydi ama olmadı" dedi.

Barakat, kampanyaya destek veren herkese çok teşekkür etti.

Reyhanlı ilçesindeki El Selam Okulu Koordinatörü Cengiz Hazırlar da hayatını kaybeden üç Müslüman gencin hatırasını gerçeğe dönüştüren ekibe minnettar olduklarını belirtti.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill kasabasında 10 Şubat'ta 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed başlarından vurularak öldürülmüştü.

The University of North Carolina at Chapel Hill'de okuyan ve aralarında Deah'ın da bulunduğu Suriyeli ve Amerikalı bir grup genç, Deah öldürülmeden önce "Türkiye'deki Suriyeliler gülümsesin" diye "Refugee Smiles" adında proje hazırlamıştı. Türkiye'deki kamplarda kalan Suriyeli çocukların diş tedavisinin yapılması ve onlara diş fırçası-macunu dağıtılması amacıyla hazırlanan projeye destek, "çığ" gibi büyümüştü.

30 Tem 2015 - 14:08 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler