EKPSS sonucuna göre Temmuzda 3000 kişi alınacak

Mehmet Ali KUMBUZOĞLU 2014 Temmuzda 3000 kişi alınacağını söyledi.

Mehmet Ali KUMBUZOĞLU 2014 Temmuzda 3000 kişi alınacağını söyledi.

Engelli istihdamı konusunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Kumbuzoğlu, "10 yıl önce 5 bin 777 olan engelli istihdamı şu an devlet memuru olarak 35 bine dayandı. Kamu işçisi 10 bin civarında. Yaklaşık 120 bin engelli işsiz var. Bunların yarısı ilköğretim diğer yarısı lise ve üstü mezunu. Onların da istihdamı noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Temmuz'da 3 bin kişinin istihdamını yapacağız. Bunu da engelli kardeşlerimize bir müjde olarak verebiliriz. Engelli kardeşlerimiz için ne yapsak az ama imkanlar bu kadar."

Kumbuzoğlu, 10 yılda 1 milyon kamu personeli alındığını, 500 bin kişinin emekli olduğunu, sisteme 500 bin kamu personelinin katıldığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Erzurum, Sivas, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'dan gelen katılımcılara 5 gün sürecek eğitimlerin verilmesine başlandı.

- "Kısa sürede iş ilanlarına ulaşabilme imkanını sunduk"

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise kamuda yaklaşık 3 milyon kişinin çalıştığını belirterek, bunun yüzde 36'sının kadın olduğunu söyledi.

Kurumsal yapıları hakkında bilgi veren Kumbuzoğlu, "2 milyon 200 bin civarında memurumuz, 14 bin civarında hakim ve savcımız var. 120 bin civarında öğretim üyemiz var. 200 bin civarında askeri personelimiz var. 3 milyon civarında kamu görevlimiz var. Memur sayımızın daha çok kısmı öğretmenlerden oluşuyor. 812 bin civarında öğretmenimiz var. Sağlık hizmetlerinde 384 bin kişi çalışıyor. 103 bin civarında mühendisimiz var. Din hizmetlerinde 107 bin kişi çalışıyor. 3 bin 500 avukatımız var" diye konuştu.

Kumbuzoğlu, KPSS yerleştirmeleri, kamu çalışanlarının eğitimi, kurum içi görevde yükselme konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tüm iş arayan memur adaylarımız için bir robot geliştirdik. Artık memur adayları tercih kitapçığını sayfa sayfa çevirmesine hiç gerek olmayacak. Devlet Personel Başkanlığı internet sitesinden robot sistemine giriş yaparak hangi okul mezunu olduğunu ve hangi ilde çalışmak istediğini yazmak suretiyle tercihlerini otomatikman yapma imkanını sunduk. Şu anda faal olarak işliyor. İnşallah bu 2014 yerleştirmesi Temmuz'da sınav yapılacak. Ağustos, Eylül gibi yerleştirmeler de bu robot üzerinden yapılacak. Diğer bir önemli adımımız tüm kamu iş ilanlarını Devlet Personel Başkanlığı sitesinde görebilirsiniz. Şu anda başladı. Başbakanlık genelgesi yayınlandı. Memur, sözleşmeli, işçi, geçici işçi, eski hükümlü, askeri personel, akademik personel, belediye personel alımları aklınıza ne geliyorsa tamamı tek noktadan Devlet Personel Başkanlığı sitesinden hizmete açıldı. Artık vatandaşlarımız iş aramak için kurumların internetinde dolaşmayacak, gazetelere tek tek bakmak zorunda kalmayacak. Daha kısa sürede bu iş ilanlarına ulaşabilme imkanını sunmuş olduk."

Son 10 yılda en çok öğretmen alımı yapıldığını, bu konuda yüzde 40 artış sağlandığını anlatan Kumbuzoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 120 bin civarında ihtiyacı olduğunu, bunun 3 yıl da giderilmesinin planlandığını söyledi.

Polis ihtiyacının da çok üst düzeyde olduğunu ifade eden Kumbuzoğlu, sağlık personeli ihtiyacı da bulunduğunu belirtti.

05 May 2014 - 15:18 - EKPSS Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler