YÖK Başkanı Müjdeledi! 1550 TL Burs İmkanı Geliyor

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sn. Yekta Saraç'tan üniversite öğrencilerinin yüzünü güldürecek açıklamalar. 2 bin öğrenciye 1550 TL burs ücreti verilecek.

YÖK Başkanı'ndan Müjdeli Haber ! O Öğrencilere Ayda 1550 TL Verilecek

Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Yekta Saraç, yakın zamanda ilk kez uygulamaya geçecek projeyle birlikte bir çok öğrenciye maddi destekte bulunacaklarını açıkladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç,  belirlenen 100 tematik alanda öğrenim gören 2 bin civarında öğrenciye doktora bursu verileceğini ve bu miktarın aylık 1550 TL olacağını açıkladı.

YÖK tarafından ilk kez hayata geçecek uygulamayla ilgili Prof. Dr. Yekta Saraç  :"Bu program kapsamında ülkemizin öncelikli alanlarına yönelik 100 alanda 2 bin doktoralı insan kaynağı yetiştirilecek. Öğrencilere 4 yıl süreyle aylık bin 550 lira verilecek" dedi.  Bilindiği gibi 2017 yılından itibaren bir çok öğrenciye burs imkanı tanınacak , yine öğrenimine devam eden öğrenimi sonrasında iş sıkıntısı yaşayan öğrencilerin bu sorunlarının halledilmesi için yeni uygulamalar hayata geçiyor.

Bunlardan en dikkat çekeniyse EKK toplantısı sonrası Binali Yıldırım tarafından açıklanmıştı. Yapılacak düzenlemelerle birlikte üniversite mezunu ilk kez işe girecek kişilerin maaşlarının yarısı devlet bütçesinden karşılanacak. Bu sayede hem işverenin yüzü gülecek, hem de iş bulmakta sıkıntı yaşayan üniversitelerin yüzü... Üniversite haberleri , KPSS duyuruları ve çok daha fazlası cep telefonuma ücretsiz gelsin diyorsan KPSSCafe.com.tr'nin mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsin.

KPSSCafe.com.tr | Ankara

16 Ara 2016 - 22:10 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler