Toplu Sözleşme Görüşmesinde Son Durum (Sendikaların Teklifleri)

Toplu sözleşme görüşmeleri son gaz devam ediyor. İşte ilk günlerde gerçekleşen görüşmeler, görüşmelerde son durum ve sendikaların teklifleri.

1 Ağustos günü başlayan toplu sözleşme görüşmeleri, tüm hızıyla devam ediyor. 

Toplu sözleşme görüşmelerinin başlaması ile bazı komisyonlar kuruldu ve çalışmalarına başladı. Bu kapsamda 02-03 Ağustos tarihlerinde Büro Memur Sen, Eğitim Bir Sen ve Sağlık Sen'in teklifleri masaya yatırıldı.

Devlet Personel Başkanlığında bugün; Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmet Kolu, Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri Kolu ile Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Kolunun teklifleri üzerinde görüşmeler gerçekleştirdiği bliniyor.

Teklifler

# Aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum farklılığı kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi amacıyla; düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme sağlansın.

# Emekliler ile bunların dul aylığı veya yetim aylığı bağlanmasına müstehak yakınları; kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen tüm eğitim ve dinlenme tesislerinden, ilgili kurumun personeli için belirlenen fiyat tarifesi üzerinden yüzde 50 indirimli yararlansın.

# Emeklilerden muayene ve ilaç ücret farkı ile özel hastanelerde muayene farkı ücreti alınmasın.

# Emekliler, emeklilik öncesinde üyesi oldukları sendika ile üyelik ilişkisini sürdürebilsin. Emekli olduğu tarihte herhangi bir sendikaya üyeliği bulunmayan emekli kamu görevlileri, en son görev yaptığı kurumun/kuruluşun dahil olduğu hizmet kolundaki sendikalara üye olabilsin.

# Maaşlar talep halinde aylık olarak ödensin.

# Emekliler, yaş sınırı olmaksızın toplu taşımadan ücretsiz yararlansın..

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

05 Ağu 2017 - 13:53 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

kayseri - Hic ise yarar bir teklif varmi.nerde aile yardimi bayram ikramiyesi.emekli olunca kusa donen maaslar.yazik yazik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Ağustos 13:53


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler