Ödemeler yetmedi! 3.8 milyon borçlandık

Doğalgaza yapılan zamlardan sonra, faturaları ödeyemez duruma düşen vatandaşlara bir kötü haber de Başkentgaz’dan geldi. Zamsız dönemde gaz alanların faturalarına fiyat artışı yansıtılacak.

Ödemeler yetmedi! 3.8 milyon borçlandık
Ödemeler yetmedi! 3.8 milyon borçlandık
Haber albümü için resme tıklayın

Halk doğalgaza gelen yüksek faturalar yüzünden belini doğrultamazken Başkentgaz Genel Müdürü Asım Yüksel'den kartlı doğalgaz abonelerine ‘borç' bilgisi geldi. Genel Müdür Yüksel, zamsız dönemde aldığı doğalgazı zamdan sonra kullanan yaklaşık 200 bin abonenin Başkentgaz'a 3.8 milyon TL borçlandığını söyledi.

Asım Yüksel

“YÜK DAĞITICIYA KALIR”

Son dönemde kartlı sayaçlarla ilgili şikayetlerin artması üzerine bir değerlendirme yapan Başkentgaz Genel Müdürü Yüksel, Türkiye'de 17 milyona yakın doğalgaz abonesinin yaklaşık 700 binin kartlı sayaç kullandığını bildirdi. Doğalgaz dağıtım şirketi olarak gazı doğrudan BOTAŞ'tan alıp halka ulaştırdıklarını, depolama imkanı olmadığı için de doğalgaza gelen zamları doğrudan fiyatlara yansıtmak zorunda kaldıklarını anlatan Yüksel, bu nedenle kartlı sayaçlara zamdan önce doğalgaz yükleyen vatandaşlara daha sonra zammın yansıtılmasının hem hukuki dayanağı olduğunu hem de zorunluluğu bulunduğunu söyledi.
Aksi halde önceden alınmış doğalgazın tüm yükünün dağıtıcı şirketlere kaldığına işaret eden Yüksel, son bir yılda zamlardan dolayı 12.7 milyon TL abonelere ilave fark çıkardıklarını, geçen yıl ocak ayında yapılan yüzde 10'luk indirim nedeniyle de 21.2 milyon TL iade yaptıklarını anlattı. Yüksel, borcu BOTAŞ'a peşin ödediklerini ancak 200 bin abonenin kartına yükletme yapmadığı için 3.8 milyon liralık alacağı tahsil edemediklerini, bu abonelerin ilk gaz doldurmalarında 3.8 milyon liralık daha az gaz vereceklerini bildirdi.
Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kartlı sayaç abonelerine sonradan çıkarılan zammın önlenmesi için dava açtığının hatırlatılması üzerine, “Eğer yönetmelik iptal edilirse doğalgaza gelen zamlar da indirimler de bizim üzerimizde kalır” dedi.

‘EN UCUZA ISINMA DOĞALGAZDA'

Başkentgaz Genel Müdürü Asım Yüksel, olağanüstü boyutlara çıkan doğalgaz faturalarının hatırlatılması üzerine de, “Biz şirket olarak aracıyız. Gazı bir yerden alıp bir yere ulaştırıyoruz. Fiyatları belirlemiyoruz. Tedarikçinin gaz fiyatı artınca doğal olarak gaz faturaları da yükseldi” dedi. Yüksel, faturaların yüksekliği yüzünden bazı dar gelirli vatandaşların elektrik ve kömür gibi alternatif enerjilere geçmek zorunda kaldığına ilişkin soruya da, “Ankara'da taşınmalar nedeniyle yılda 200 bin civarında abone değişikliği oluyor. Ancak abone sayısı ve talebi düşmüyor, aksine artıyor. Bizdeki kayıtlar halkın doğalgazı bıraktığı şeklinde bir bilgiyi doğrulamıyor. Alternatif enerji kaynakları da ucuz değil ne yazık ki? Doğalgaz şu anda en ucuz ve en konforlu enerji kaynağı” dedi.

23 Oca 2020 - 08:55 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler