Niğde'de İşsizlere Müjdeli Haber Bin 180 Kişiye Maaş ve İş İmkanı

Niğde'de İşbaşı eğitim programları ile 1180 kişiye iş imkanı sağlanacak. Niğde İŞKUR İl Müdürü Ali Bingöl, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

İşsizlere Müjdeli Haber Bin 180 Kişiye Maaş ve İş İmkanı

Niğde İŞKUR müdürlüğü'nden 2017 yılında iş başı eğitim uygulamasıyla bin 800 kişiye istihdam sağlanacağı öğrenildi. Niğde İŞKUR Müdürü Ali Bingöl, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 2016 yılında iş başı eğitim programı ile 680 kişinin maaşını ve sigorta primlerinin İŞKUR tarafından ödendiğini bu rakamın 2017 yılında bin 180 kişi için geçerli olacağını belirtti.

Niğde İŞKUR Müdürü Bingöl yaptığı açıklamada "Bu programa 15 yaşını dolduran işsizler başvurabilir. Kurumda kaydının olması ve kurumda son 3 aylık zaman diliminde işsiz olması, kişilerin açısından yeterli. Üniversite öğrencileri buna başvurabilir. Ancak işverenin birinci ve ikinci derece kan hışmı ve eşi olanlar o iş yerinden başvuramazlar. Fakat başka iş yerinde başvurabilir. Son üç aylık dönemde isteğe bağlı olarak sigortalılar da başvurabilirler. Emekliler bu programa başvuru yapamazlar. Programımızın süresi 160 fiili gün ile 320 fiili gün arasında değişiyor.

Burada günde en az 5 saat en fazla 8 saat olmak üzere haftada 6 günü aşmayacak şekilde 45 saati geçmeyecek şekilde kişiler iş başı eğitim programından yararlanabilecekler. İşsizler üniversite öğrencilerini işi öğreterek istihdam etmek istedikleri kişiyi iş başında görme ve mesleki deneyim becerilerinin gelişmelerini gözlemleme şansına sahip olacaklardır. Dediğimiz gibi hem işverene faydalı olacak hem de işsizlere faydalı olacak. Biz burada katılımcılara ne asgari ücret düzeyinde yani fiili gün olarak günlük 54 lira cep harçlığı veriyoruz. Artı iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası primlerini İŞ-KUR tarafından yatırıyoruz. İş başı eğitiminden yaralanmak isteyen işverenlerimizi ve işsizlerimizi kurumumuza bekliyoruz." dedi.

KPSSCafe.com.tr - ANKARA

02 Şub 2017 - 16:34 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Yeter - Igdirda neden il mudurluklerine iş imkani verilmiyor igdir turkiyenin ili degilmi biz burda işsiz kaliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Şubat 16:34


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler