Kadro Beklerken İşten Atılan Taşeron İşçilerin Atılma Nedenleri Açıklandı

Kamuya kadrolu olarak geçmeyi beklerken işlerinden olan Ege Üniversitesi taşeron işçilerinin Rektörlük önünde başlattığı eylemleri sona erdi.

Genel-İş yaptığı son dakika açıklamasında Ege Üniversitesi işçileri mahkeme kararının lehlerine çıkması üzerine direnişi sonlandırd ı ve işçilerin işten atılma nedenlerini duyurdu.

94 günden bu yana direnişte olan Ege Üniversitesi işçileri, mahkeme kararlarının lehlerine çıkması üzerine rektörlük önünde başlattıkları eylemlerini bitirme üzerine karar aldı.

Öte yandan işçilerin işten atılmalarının ardında da skandal gerekçeler olduğu ortaya çıktı. Genel-İş bir işçinin, annesi Newroz kutlamasına katıldığı, bir başka işçinin ise çocuğunu daha sonra kapatılan bir dersaneye gönderdiği için işten atıldığı bilgilerine yer verildi.

Taşeron işçiler için KHK ile yapılan düzenlemenin ardından güvenlik ve arşiv soruşturması gerekçe gösterilerek Ege Üniversitesinde işten atılan Genel-İş üyesi 157 işçi rektörlük binası karşısında direniş başlattı. Eyleme işten çıkarılan Hak-İş'e bağlı sendikaların üyeleri ve aynı gerekçelerle işten çıkarılan Tepecik Hastanesi işçileri de katıldı.

Genel-İş 7 No’lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, işten çıkarılmaların gerekçelerinin arasında işçilerin çocuklarının kapatılan dersanelerde eğitim almış olması, kapatılan hastanelerde çalışmış olması ve bir işçinin annesinin Newroz kutlamasına katılmış olmasının gösterildiği bilgisini verdi.

ESKİ HÜKÜMLÜLER VE ENGELLİLER İŞBAŞI YAPTI

KHK ile taşerona kadro müjdesi verenlerin ,aslında işçileri çalışırken işsiz bırakarak ölüme ve açlığa mahkum ettiğini belirten Köroğlu kamuda ve belediyelerde yapılan uygulamanın ayrımsız, şartsız kadro talebinin çok gerisinde kaldığını söyledi.

Köroğlu “94 gündür Ege Üniversitesi işçisi suçsuz olduklarını dile getirmek ve bu hukuksuz anlayışa dur demek için rektörlük önünde direnmektedir. Mevcut yasa olmasına rağmen engelli emekli ve eski hükümlü işçileri de kapının önüne koymuş ancak 94 gündür devam eden direnişimizle eski hükümlü ve engelli üyelerimiz işbaşı yaptırılmıştır” dedi.

Güvenlik soruşturması adı altında işsiz kalan işçilerin verdiği hukuksal mücadelenin sonuç vermeye başladığını ifade Köroğlu şunları söyledi: “İdari mahkemenin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı ile 5 işçi arkadaşımız daha işbaşı yapmıştır." ifadelerini kullandı.

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

05 Tem 2018 - 21:42 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

İLLER BANKASI - İLLER BANKASI TASERON ÇALIŞANLARI KADRO İSTİYOR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 21:42
06

İşsiz - Bizim sesimizi kim duyacak 4 aydir isten cikarildik suçsuz yere her birey ayridir kimse baskasinin gunahini cekemez nie baskalarinin hatalarini ekmegimizle ödüyoruz bizler calismak istiyoruz.isimize donelim artik duyun artik bizide gorun bisiler diyin hergun sayfaya bakip umut ede ede bakiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 21:42
05

Aysun - Keşke emekli işten çıkardınız onlarında yeniden başlatzanız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 21:42
04

Hayriye - AMİİİİİİİN AMİİİİİİİN AMİİİİİİİN İNŞAALLAH İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE SUÇSUZ YERE İŞTEN ÇIKARILAN TEMİZLİK İŞÇİLERNİ GERİ BAŞLATIR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 21:42
03

Ayse yeke mugla milastan - Benim esim eski hukumlu olmasina ragmen herkes alindi diyor peki esim niye hala ise baslamdi bana yardimci olursaniz cok sevinirim ne olur yardim edin esim hala is bilamiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 21:42
02

Ayse yeke - Benim esim hala isbasi yapmdi eski hukumlu diye cikardilar ne olur bize yardim edin hala is bulamadi ben mugla milastan esim turker yeke mugla muskide calisiyordu alt yapida isindede hic bir sorun yoktu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 21:42
01

Celal - Allah aşkına yıllarca kadro bekledik sonuç kapı önüne konulmak gercekten temiz iş yaptılar işimizde olduk emekliligin dolmuş ya 40 yıldır kamuda çalışanlar zoruma gidiyor aktif çalışan biriydim 4 aydır umutla bekliyoruz Allaha aşkına duyun sesimizi ben emekli olup çalışan biri degildim hani amasız şartsız kadro verilecek diyenler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 21:42


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler