İşsizlik Maaşına Flaş Düzenleme: Maaş ve Ödeme Süresi Artıyor !

İşsizlik maaşı ile ilgili flaş bir düzenleme yolda. Planlama aşamasında olan yeni düzenleme ile işsizlik maaşı ve maaş ödeme süresi artacak. İşte detaylar.

Son dönemlerde hükumetin gündeminde sıkça görüşülen ve art arda gelen iyileştirmelerle işsiz vatandaşlara verilen işsizlik maaşında yeni dönem için düğmeye basıldı.

Daha önce düşük seviyelerde olan ve kısa süreliğine verilen işsizlik maaşı, hükumetin yoğun şekilde çalışması sonucu iyileştirildi. Yapılan iyileştirmeler sonucu işsizlik maaşında ciddi bir artış yapılırken şsizlik maaşının ödeme süresi ise 10 aya kadar çıkarıldı. Bu çalışmalar işsiz vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken açlık seviyesinin çok altında olan işsizlik maaşının daha da iyileştirilmesi istendi.

Hükumet kanadından alınan son bilgilere göre işsizlik maaşında yapılan iyileştirmelerin tekrar gündeme alındığı ve maaşın önümüzdeki dönemlerde arttırılmasının planlandığı öğrenildi. Buna göre asgari ücretin en fazla yüzde 80'i kadar verilen işsizlik maaşının, planlama aşamasında olan yeni düzenleme ile asgari ücrete oranı kaldırılacak ve 2 bin ile 2 bin 500 liraya göre hesaplanacak.

Yeni düzenleme ile en az 2 bin lira üzerinden ayarlaması yapılacak işsizlik maaşında, işsiz vatandaşlara bin liradan fazla ödeme yapılacak.

Planmala aşamasında olduğu öğrenilen bu tasarının kısa süre içinde gündeme alınması ve uygulamaya konulması bekleniyor.

Ödeme Süresi de Arttırılacak

Ön görülen yeni düzenleme ile mevcut sistemde 10 ay boyunca ödenen işsizlik maaşının 12 ya da 14 ay boyunca verilmesi planlanıyor.

İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İşsizlik maaşına başvuru yapmak için 600 prim gününü doldurmak ve işten ayrıldıktan sonra 1 ay içinde başvuruyu yapmak gerekmektedir. Ancak yeniğ düzenleme ile bu 1 aylık sürenin de esnetilmesi bekleniyor.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

15 Tem 2017 - 19:45 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler