İşsiz Mezunlar Tepkili "KPSS 2017/2'de Tek Bir Kadro Bile Yok! Çünkü..."

Kamu kurum ve kuruluşlarına merkezi atamayla memur alımı için tercih süreci ÖSYM üzerinden 14 Kasım 2017 tarihi itibariyle başlıyor. DPB tarafından geçtiğimiz gün yayımlanan tercih robotundaki kadro eksikliğine ise neredeyse tüm memur adayları tepkili.

İşsiz Mezunlar Tepkili "KPSS 2017/2'de Tek Bir Kadro Bile Yok! Çünkü..."
Haber albümü için resme tıklayın

Mezunlar Tepkili "KPSS 2017/2'de Tek Bir Kadro Bile Yok! Çünkü..."

Kamu kurum ve kuruluşlarına merkezi atamayla memur alımı için tercih süreci ÖSYM üzerinden 14 Kasım 2017 tarihi itibariyle başlıyor. DPB tarafından geçtiğimiz gün yayımlanan tercih robotundaki kadro eksikliğineyse yerel yönetimler mezunlarıysa tepkili.

Zabıta alımlarının ya da diğer ilgili alımlarında kendilerine yönelik hiç kadro ayrılmamasına tepki gösteren adaylar twitter üzerinden kpss cafe'ye şu tür mesajlar gönderiyorlar ; "Zabıta alınacaksa 3185 Yerel Yönetimler Mezunlarından alınması gerekir zaten bu bölümün mezunları şu an mevcut ve işsiz ne yazık ki 2017/2 atamalarında tek bir kadro bile verilmedi neden çünkü birilerinin oğlunun/kizinin yegenlerinin ise ihtiyacı var kim verecek bizim hakkımızı".

Merkezi atamaya ayrılan kadro sayısı şüphesiz binlerce kişinin beklentilerini karşılamadı. 2 bin 38 kişi için gerçekleştirilecek merkezi atama tercihlerine katılımınsa oldukça yoğun olması ve tavan ve taban puanlarda rekor görülmesi bekleniyor. Merkezi atamayla alımların bu kadar az olduğu dönemdeyse, kurumlar açıktan memur alımlarına hız vermiş durumda. Açıktan bekçi, memur alımları için başvurular sürüyor.Tüm ilanlara göz atmak için TIKLAYINIZ.

Öte yandan üniversite mezunu işsiz sayısı günden güne artış gösteriyor. Üniveriste mezunu işsizlerin istihdamı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yeni projeler üzerinde yoğunlaştığı biliniyor. Bakan Sarıeroğlu, 'İstihdam önceliğimiz' demişti.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

12 Kas 2017 - 13:10 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler