İnternette KOTA Krizi Büyüyor! Bundan Sonra Neler Olacak?

Gece saatlerindeki internet kullanımının AKK'ye etki etmemesine yönelik düzenleme 1 Mayıs 2017 tarihi itibariyle hayata geçmişti. Fakat... Bazı İnternet Servis Sağlayıcıları AKK 'nin aşılması halinde ek ücret talep edeceklerini açıkladı. Adil Kullanım Kotasının aşılması halinde ek ücret ödenmesi seçeneği kullanıcıları çileden çıkardı.

İnternette KOTA Krizi Büyüyor! Bundan Sonra Neler Olacak?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Adil Kullanım Kotası (AKK) ile ilgili yaptığı düzenleme sonrası bazı internet servis sağlayıcıları ücret değişikliğine gitti. Bu değişikliklere de kısa sürede sosyal medya aracılığıyla büyük tepkiler geldi. Bilindiği gibi BTK, yaptığı düzenlemelerle 1 Mayıs 2017 tarihi itibiaryle İnternet Servis Sağlayıcıları'nın 02.00, 08.00 saatleri arasındaki kullanımları Kotaya dahil etmemesini sağlamış ve AKK'nin aşılması halinde hızın daha az düşürülmesini tebliğ etmişti.

Yine BTK 2018 yılına kadar AKK'nin tamamiyle kaldırılacağını müjdelemişti. Yeni düzenleme sonrasında bazı İnternet Servis Sağlayıcıları AKK'nin aşılması halinde GB başına 2 TL gibi ek ücret talep edeceklerini açıkladı. Henüz TTNET , Dsmart gibi firmalardan bu konuda bir açklama gelmedi.

BTK Müdahelesi Bekleniyor

İnternet kullanıcıları bu düzenlemenin kendilerini mutlu edecek bir düzenleme olduğunda hem fikirdi, vatandaşlar, ileride kendilerini mağdur edecek ve AKK aşımı halinde ek ücretlerle bütçeyi zorlayacak uygulamaların yaşanmamasını BTK'nın bu konuda servis sağlayıcılarına yaptırımda bulunması gerektiğini savunuyor. Kullanıcılar internet servis sağlayıcılarının resmi internet sitesinden AKK ile ilgili yeni bir düzenleme var mı , yok mu kontrol etmelerinde fayda var.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

02 May 2017 - 11:21 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler