Gıda Bakanından Enflasyon Açıklaması! Fiyatlar Artacak Mı?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, enflasyon rakamlarında bir iki puan artış olabileceğini ifade ederek; enflasyonun asıl nedeninin domates olmadığını da aktardı....

Domatesin enflasyon nedeni olmadığı aktaran Bakan Çelik açıklamasında " Doğrudur, bir iki puan artabilir. 'Bulduk, domatesten dolayı enflasyon yükseldi'. Gelen, geçen bunu konuşuyor. Antalya'dan çıkış fiyatlarını aldım 2 lira. Problem şu iki noktada. Geçen yıl da Antalya'ya geldim domates 40-50 kuruştu. Bir kişinin ağzı açılmadı, demedi ki 'bu çiftçi bunu nasıl idare ediyor?' Çiftçinin halini sormayanlar, bu yıl çiftçinin biraz yüzü gülüyor, ayağa kalkmış ya, 'enflasyonun sorumlusu domates'... Yok öyle bir şey, geçin arkadaşlar. Domates tarladan 2 liraya çıkıyor, çiftçi alın terinin karşılığında memnunsa ne güzel. Biz de mutluyuz ama pazarda 8 liraysa hesap sorulacak yer 2 lira ile 8 lira arası nereye gidiyor? Konuşmamız gereken o, burada adres çiftçi değil.

Çiftçi ürettiğinin üzerinden karını alacak ki çiftçi daha hevesli bir şekilde gelecek yıl üretimini yapsın, koşa koşa tarlasına gitsin, tabii ki kazanacak ama hiç bu teri akıtmayan insanlar eğer aradaki zincirde para kazanıyorlarsa çözülmesi gereken o dur. Gıda komitesi bununla meşgul. Onun için adresleri birbirine karıştırmayalım. Burada sorun alanı çiftçi değil, sorun alanı pazara kadar giderken yaşanan sorunlardır, zincirdir. Oradaki yanlış halkaları kestiğiniz an çiftçi de mutlu olacak tüketici de. " şeklinde konuştu.

Milli tarım projesi

" Hayvancılıkta millilik, kendi kendine yeten hayvancılık, tarımda millilik... Milli Tarım Projesi ile bir karış toprağın dahi zayi olmadığı her karış toprağın ekildiği, üretime katıldığı bir projeyi hayata geçirmiş bulunuyoruz. Tarıma ve üreticiye kalkınması, refah düzeyinin artması için destek veriyoruz. 15 sene içerisinde 103 milyar lira tarımsal destek vermişiz, bu artarak devam ediyor. Bakanlığımızın bünyesindeki kırsal kalkınma vasıtasıyla kırsaldaki yatırımlar için 3 milyar 200 milyon lira destek vermişiz. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

20 May 2017 - 09:15 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler