Fatih Terim'in 2013'ten Bu Yana Aldığı Maaş Ne Kadar? Aylık ve Yıllık Geliri

Aldığı astronomik maaş ile sürekli olarak gündemde kalan Fatih Terim'in 2013'ten bu yana sözleşmesine göre aldığı ücret hesaplandı. İşte Fatih Terim'in aldığı o ücret ve bu ücretin diğer meslektaşları ile karşılaştırılması.

Milli takım tkenik direktörlüğü görevini bırakan Fatih Terim, son günlerde gündemin ilk konusu oldu.

Yıllardır aldığı maaşı büyük tartışma konusu olan Fatih Terim'in bugün görevi bırakması ile alacağı 3.5 milyon euro da gündemde ilk sırada. Hürriyet Gazetesinden Deniz Zeyrek tarafından kaleme alınan yazıda Fatih Terim'in 2013 ile 2018 yılları arasında aldığı maaş açıklandı. Kaleme alınan yazıda Terim'in bu süre içinde aldığı maaş hesaplanırken, diğer mevidaşlarının da aldıkları ücret ile karşılaştırılması yapıldı.

Fatih Terim'in maaşı ve aldığı ücretleri ile ilgili Fatih Zeyrek, kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Şimdi de Terim’in aynı dönemde aldığı ücretlere bakalım ve Avrupalı mevkidaşlarının ücretleriyle karşılaştıralım:

- 15 Kasım 2013 ile 15 Kasım 2018 arasında geçerli olan sözleşmede yıllık ücret (primler hariç) 3.5 milyon Euro (Bu Terim’in ayda 291 bin 66 Euro kazandığı anlamına geliyor). Temmuz 2017’ye dek, yine primler hariç 12 milyon 828 bin 528 Euro Terim’in hesabına yatırılmış. Eğer sözleşme tek taraflı feshedildiyse Terim’e 4 milyon 671 bin 472 Euro daha ödenecek ve toplam rakam 17.5 milyon Euro’yu (yaklaşık 70 milyon lira) bulacak.
-

Aldığı ücret Terim’i ilk turda veda etmek zorunda kaldığı 2016 Avrupa Kupası’nda görev alan teknik adamlar arasında 3. sıraya oturtmuş. Joachim Löw (Almanya - 3 milyon 200 bin Euro), Vicente del Bosque (İspanya - 3 milyon Euro), Didier Deschamps (Fransa - 2 milyon Euro), Marcel Koller (Avusturya - 1 milyon 500 bin Euro) Fernando Santos (Fransa 2016 şampiyonu Portekiz - 1 milyon 200 bin Euro), Martin O’Neill (İrlanda Cumhuriyeti - 1 milyon Euro) ve Vladimir Petkovic (İsviçre - 750 bin Euro) aldıkları ücretle Terim’in gerisinde kalmış. Bu ülkelerin milli gelirlerini Türkiye’nin milli geliri ile karşılaştırmak bir yana, o teknik direktörlerin başarılarını karşılaştırdığımız zaman bile Terim’in orantısız bir gelir elde ettiği anlaşılıyor."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara
Kaynak Hürriyet

28 Tem 2017 - 12:05 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler