Ergün Atalay'dan Taşeron, Asgari Ücret ve Emekli Maaşları Açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hatay'da Türk-İş tarafından düzenlenen 1 Mayıs Mitinginde NTV'nin canlı yayınına katılarak burada açıklamalarda bulundu.

Ergün Atalay'dan Taşeron, Asgari Ücret ve Emekli Maaşları Açıklaması
Video için play'e tıklayın

Türk İş Genel Başkanı Atalay'dan Taşeron, Asgari Ücret ve Emekli Maaşları Açıklaması

Taşeron kadroda KİT'lerin unutulmaması gerektiğini, asgari ücretlinin maaşına yönelik düzenleme gerektiğini, emekli, memur ve işçinin maaşının asgari ücrete düşmemesi gerektiğini söyleyen Atalay, bu konuda yapılacak düzenlemeleri beklediklerini söyledi.

Ergün Atalay: "Akşam Sn. Cumhurbaşkanımızın bir mesajı var Özbekistan'dan 1 Mayıs'ı kutluyor, ben işçilerle beraberim, birlikteyim diyor. Şimdi taşeronda girmeyenler var en büyük sorunlarımızdan bir tanesi. İş kollarımızla ilgili problemlerimiz var, Çalışma Bakanlığı'nın asıl iş, yardımcı işle ilgili problemlerimiz var bizim. Daha önemlisi biz Ocak ayında aldığımız maaşı Aralık ayında almıyoruz.  Bununla ilgili müjde verilecekse, işçiye, çalışana , memura bir müjde verilsin. Taşeron kadroya geçti, 3,5 milyon emekli asgari ücretin altında maaş alıyor, kimse bunu görmüyor. Bunları biraz sonra bu alandan anlatacağız. Burada hem ülkemizin birliği, bütününü, işçinin sıkıntısını anlatacağız. İnsanlar çıkıp hükümetin sendikasıyız diyor, sendika işçinin olur, sendika patronun, hükümetin olmaz.

15 Sene önce taşeronla ilgili asıl işi yapanlar kadroya alınsın dedi, öyle bir noktaya geldik ki asıl işi yapmayanlar kadroya geçti, ondan da rahatsız değiliz, zaman zaman beni de tenkit ediyorlar. Tamam başımızın üzerine, şu anda Karayollarında , enerjide, şekerde çalışanlar asıl iş yapanlar, tarımda çalışanlar girmedi. Bunlarda girsin sorun hallolsun. 1 milyonu almışız, 80 bini de alın problem bitsin.

Ocak ayında işçi, memur ne maaş alıyorsa, yıl sonunda o olsun. İLO var bir ay sonra, yarım asırdır işçiler gidiyor buraya, hükümet bu sene memurları yollayacağım diyor. Dünyanın neresinde memurlar gidiyor. Memur arkadaşlarımız madende çalışmıyor, yakışan uygun olan işçilerin temsil edilmesi. " ifadelerini kullandı.

KPSSCAFE - ANKARA

01 May 2018 - 15:11 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

hilal - neden meb 9 ay kaldı bu büyük haksızlık 12 ay çalıştırın lütfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 15:11
07

mert bey - meb de çalışanlarada 12 kadro istiyoruz bu insanlar 2 ay ne yeyip içecekler arkadaş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 15:11
06

ahmet - meb çalışanıyız 17yıldır okullarda lütfen hakkımızı istiyoruz sürekli işçi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 15:11
05

Kemeça - Kitler kandırılıyor... pakette Kitler geçmiyor bile... mehmet şimşek çok dua alıyorsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 15:11
04

dhmi - bu kitleri kadro olmassa yazıklar olsun yalanda çıyır açan bir parti

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 15:11
03

ergül - sayın cumhur başkanım babaların babası biz mem çalışanı olarak 12ay sürekli işçi kadırosu istiyoroz 3ay neyeriz neiçeriz bayram öncesi sevindirin bu garibanları selamlar saygılar Allaha amanet olun reis baba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 15:11
02

Hasan - Botaş karla mücadele ekibinede kadro istiyoruz Allah rızası için bizleri de kadroya alın sayın cumhurbaşkanım ülkemin cumhuru Allah yar yardımcın olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 15:11
01

Yanlız Kurt - Jülide hanım sözde emekliliğe hakkazandık diye zorla genç yaşta emekli olduk rahatlayın. Siz büyüklerimize hakkımızı helal etmiyoruz sizi Allah'a havale ediyoruz hakkımız varsa Allah sorsun İnşAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 15:11


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler