Emekliye 6,29 Memura 5,29! Gözler 2020 Ocak Zammında!

Memurların, emeklilerin Ocak zammı için ipucu beklenti anketinden geldi. Zam oranında 2019'un ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belirleyici olacak. Yüzde 11.62 enflasyon tahminine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri, memur ve memur emeklilerine ne kadar zam gelecek? Emekli ve memurlarla ilgili son dakika haberleri kpsscafe.com.tr'de...

Memurların, emeklilerin Ocak zammı adım adım yaklaşıyor.

Zam oranında 2019'un ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belirleyici olacak.

Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 5.71 çıkarken, Merkez Bankası'nın son beklenti anketi Ocak zammının ipucunu verdi.

Ekonomistlerle gerçekleştirilen Aralık ayı beklenti anketinde cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 11.62'ye geriledi.

Bu tahmine göre, 2019'un ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 6.29 olacak.

Yüzde 4 zam ve 2019'un ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 5'i aşarsa fark alacak olan memurların ve emeklilerinin Ocak artışı ise yüzde 5.29'u bulacak.

Yani memurlar ve memur emeklilerine yüzde 4'lük zamma ilaveten yüzde 1.29 enflasyon farkı yansıtılacak.

11 Ara 2019 - 08:30 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler