Ekonomi Bakanı'ndan Et Fiyatlarıyla İlgili Açıklama Geldi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, et fiyatlarıyla ilgili  yapılan düzenlemelerin etkisini temmuz ayında gösterebileceğini söyledi.

Ekonomi Bakanı'ndan Et Fiyatlarıyla İlgili Açıklama Geldi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, et fiyatlarıyla ilgili  yapılan düzenlemelerin etkisini temmuz ayında gösterebileceğini söyledi. Bilindiği gibi et ithalatında gümrük vergisi düşürülmüştü. Zeybekçi konuya dair, "Fiyat oluşumunda sağlıksız bir yapı var. Fiyat oynaklığında dünyada ikinciyiz. Yeni uygulama ile içerideki fiyatları koruyarak üstteki tavanı indirdik. İçerideki fiyat 900 mü, tavanı 1050 liraya indirdik. Spekülatörün oynayacağı alanı daralttık. Gıda komitemiz var. Sarı alarm noktasına gelen ürünler var, et de bunlardan biri.

Et fiyatlarındaki artış üreticiye gidiyor mu, hayır. Etin enflasyon sepetindeki payı yüzde 1,9. Bizim hemen arkamızda Yunanistan ve Portekiz geliyor. Portekiz yüzde 1,09. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Fiyattaki en ufak bir oynama da enflasyona yol açıyor. Biz bu tedbirleri aldık da hemen etkileşim oldu mu hayır. Şu andaki uygulamayı zamanlama olarak da uygun görüyorum.Haziranda Ramazan Bayramı tatili vardı. Yüzde 2-4 bandında bir artış olabilir. Temmuzda yüzde 15'in üzerinde artış bekliyoruz. Yıl sonunda 153,3 milyar dolarlık hedefi fazlasıyla geçmek istiyoruz. Bu yıl tarihi zirveye ulaşmak istiyoruz" dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

01 Tem 2017 - 01:49 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler