Dünyanın En Zor Sınavlarından Birini Geçti Londra'daki Türk Taksici Konuştu

İngiltere'nin başkenti Londra her şeyiyle dünyada parmakla gösterilen başkentlerden birisi olarak gösteriliyor. Trafik adabı ve taksicileriyle de bilinen Londra'da taksici olmak hayli zor.

İngiltere'nin başkenti Londra her şeyiyle dünyada parmakla gösterilen başkentlerden birisi olarak gösteriliyor. Trafik adabı ve taksicileriyle de bilinen Londra'da taksici olmak hayli zor.

Burada taksici olmak isteyen kişiler 2-3 seneyi bulan sınavlardan geçiyor. NTV'ye konuşan Londra'daki Türk Taksici Özgür Kalay :"Sınav 5 seneye kadar sürebiliyor. Kişinin durum kapasitesine göre. Tüm sınav aşamalarının sonunda bir diploma alıyoruz. Sınavların ilk bölümü yazılı, sözlü sınav var, direksiyon sınavı da yapıyoruz.

Londra'da 20 km. çapı içerisinde herhangi bir yerden bir yere yanlışlık yapmadan akıcı bir şekilde gidiyoruz. En kısa güzergahı seçemeyen taksici olamıyor. Sizi karakter olarak deniyorlar. Terbiyenize, adabınıza, giyiminize bakıyorlar. Londra içerisinde hizmet edeceğiniz kişilere Londra'nın meşhur taksisini temsil edebilecek misiniz buna bakıyorlar. Taksicilerin kısa mesafe sınırı yok. Uzun mesafede sınır var. 25 km.'nin üzerindeyse götürmek zorunda değiliz fakat 5 adım dahi olsa kısa mesafede bir şey diyemeyiz. Götürmek zorundayız, mahkeme durumu olabiliyor. Aylık  5 bin paund civarında (30 bin tl) kazanıyoruz. Londra'da orta sınıf birinin normal hayat kuracağı şekilde kazanıyorduk. Uber gelince biraz düştü, fakat UBER şoförleri bizim gibi eğitimli değil , müşteriler bunu gördükten sonra tekrar artışa geçtik" dedi.

#Source (Kaynak) : https://www.ntv.com.tr/video/ekonomi/dunyanin-en-zor-sinavi-turk-taksici-anlatti,_XjqEQwfE0mo9dpSuSXr-Q

KPSSCAFE - ANKARA

14 Nis 2018 - 11:54 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler