Dolar'daki Son Durum Nedir?

Birkaç gündür alevi sönen dolar iyice gerilemeye başladı. Son bir haftanın en dip fiyatını gördü. Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacağı haberi sonrası düşüşünü iyice hızlandıran dolar, güne 5,80 seviyesinde başladı. Euro ise 6,60'dan işlem görüyor.

Birkaç gündür alevi sönen dolar iyie gerilemeye başladı. Son bir haftanın en dip fiyatını gördü. Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacağı haberi sonrası düşüşünü iyiyice hızlandıran dolar, güne 5,80 seviyesinde başladı. Euro ise 6,60'dan işlem görüyor.

Hem Merkez Bankası ve BDDK'nın dövizi kontrol altına alma hamleleri hem de Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacağı haberi dolar/TL'yi 6 lira sınırının altına indirmeyi başardı.

Türkiye ekonomik kaynak arayışlarını devam ettirerek dün Katar ile masaya oturdu ve 15 milyon dolarlık yatırımı kaptı.Katar Emiri El-Tamim ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüştü. Görüşmenin ardından Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolarlık bir yatırım yapacağı bilgisi Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından verildi.

Bu gelişmelerle güne başlayan dolar/TL 6 lira bandının altında güne başladı.Kur şu dakikalarda 5,80 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 6,80 seviyesinde.

Piyasaların gözü bugün öğleden sonra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yaklaşık 4 bin kadar dış yatırımcıyla telekonferans üzerinden yapacağı toplantıya çevrildi.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

16 Ağu 2018 - 08:56 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler