Devletten İlk Defa Ev Alan Vatandaşa 15 Bin TL Destek! Başvurular ve Detaylar

Devlet destekleri arasında son dönemde büyük ilgi gören ve çok sayıda yararlananı bulunan desteklerin başında konut desteği ve çeyiz hesabı geliyor. İlk defa ev alacak vatandaşlara devlet tarafından 15 bin Türk Lirasına varan yardımlar sağlanıyor...

İlk kez ev alacak vatandaşlara yönelik yapılan yardımda, 18 yaşından büyük olan veya velisi tarafından onaylanmış başvurusu bulunan vatandaşlara 15 bin Türk Lirasına varan destekler sağlanıyor. Çeyiz hesabı veya konut hesabı olarak da aktarılan bu yardım, ülke genelinde binlerce vatandaş tarafından kullanılıyor.

Başvurular ve detaylar

Çeyiz veya konut hesabına başvuruda bulunacak adayların 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Kişi 18 yaşından büyük değilse de velisinin onayının olması gerekli görülüyor. Kişi konut hesabı veya çeyiz hesabı açtırdığında, hesap içerisinde biriken toplam paraya; devlet tarafından da 15 bin TL' ye varan bir yardım sağlanıyor.

Süreç hesaba düzenli olarak para yatırılmasını ve bu süre zarfı içerisinde düzenli olarak ödemelerin yapılmasını kapsıyor.

Adaylar bankalar aracılığıyla çeşitli fırsatlara da sahip olma imkanı buluyorlar. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, bankalar aracılığıyla detaylı bilgi alabilir; başvurularını gerçekleştirebilirler...

kpsscafe.com.tr | KONYA

28 Nis 2017 - 09:53 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler