Dar gelirli ailelerin elektrik faturası devlet ödüyor! Kimler yararlanabilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dar gelirli ailelere elektrik yardımı desteği 80 Liradan 106 liraya çıkmıştı. 2020 yılında 10 milyon vatandaşın aylık faturasını ödeyen devlet yardımından kimler nasıl faydalanacak? Başvuru şartları neler? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2020 yılı sosyal yardımlar programı açıklandı. 2 milyon 22 bin hanede, her ay ortalama 106 liraya kadar olan elektrik faturasını devlet ödeyecek. Düzenlemeden 10 milyon muhtaç aile yararlanacak. Destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 53 lira ile 106 lira arasında değişiyor. Şu anda Ocak 2020 tarihi itibari ile tek zamanlı meskenlerde elektrik fiyatı 0,7102 TL olarak uygulanıyor.

Buna göre;

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat 53.27 TL

3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat 71.02 TL

4 kişilik hanelere aylık 120 kilovatsaat 88.78 TL

5 veya daha fazla kişilik ailelerde aylık 150 kilovat saat 106.53 TL

ELEKTRİK YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ile 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında düzenli sosyal yardım almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden haneler faydalanmaktadır.

ELEKTRİK YARDIMI BAŞVURUSU NEREYE YAPILACAK?

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp, hak sahiplerini gösterir liste her ay Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Bütünleşik Sosyal Yardımlar Bilgi (BSYB) Sistemi üzerinden hazırlanmaktadır. Hak sahibinin TC Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir.

21 Oca 2020 - 14:35 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler