Çalışma Bakanı Açıkladı! 'Ücret Desteği Vermeye Başlıyoruz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, İSTESOB tarafından düzenlenen Bacıyan-ı Rum Türkiye’nin Üreten Kadınları  ödül töreninde konuştu.

16 yıldır AK Parti iktidarı olarak kadın konusunu siyaset üstü gördüklerini söyleyen Bakan Sarıeroğlu, "Kadın güçlü olursa Türkiye'nin güçlü olacağına inandık. Kadınların ekonomide, sanatta, ticarette, spor hayatında sporda başarılı olmasını Türkiye'nin başarılı olmasıyla eşanlamlı olduğuna inandık. İdeolojik bakış açılarımız ne olursa olsun, tüm ön yargılardan arınarak kadın konusunda ortak bir bakış açısını ortaya koyabildik." dedi.

ESNAFA ÜCRET DESTEĞİ VERMEYE BAŞLIYORUZ

Esnafla ilgili yeni bir destek uygulamasına başlanıldığını söyleyen Sarıeroğlu, "Prim desteklerimiz yine devam ediyor. Ücret farklılaşmalarını sağlıyoruz. Geçmişte bütün desteklerimizi asgari ücret üzerinden veriyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla imalat ve bilişim sektörlerinde asgari ücret üzerinden değil 5 bin 412 liraya kadar ulaşan bir maaş üzerinden teşviklerimizi veriyoruz. Bu teşviklerimiz kapsamında işverenimize 883 ila 2 bin 153 lira arasında değişen prim desteğini direk veriyoruz. Prim desteği dışında esnafımızla ilgili ilk defa bu sene ücret desteği vermeye başlıyoruz. Bu gerçekten Türkiye'nin geldiği aşamayı gösteren bir uygulama. 1 ila 3 çalışanı olan esnafımıza, imalat yapıyor ve ustalık belgesi varsa 'bir senden bir benden' diyoruz. Yeni bir istihdam imkanı yarattığı zaman bir ay vergisini, maaşını, primini devlet olarak biz ödüyoruz bir ay da işverenimizin ödemesini bekliyoruz. Bu uygulamayı bu yıl pilot olarak deneyeceğiz. Etki analizi sonucunda başarılı olması halinde başka sektörler ve alanlara doğru genişletme imkanını ortaya koymuş olacağız." dedi.

Ekonomi Haberleri, Gündem Haberleri, Kamuya personel alımları , özel sektör iş fırsatları ve daha fazlasını takip etmek için TIKLA.

KPSSCAFE - ANKARA

20 Nis 2018 - 21:38 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

Sultan - Emeklilik yaşı indirilsin 45 ve 45 in ustundekilereemeklulik yolu açılsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 21:38
05

Sultan - Emeklilik yaşı indirilsin 45 ve 45 in ustundekilereemeklulik yolu açılsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 21:38
04

ahmet - çıraklık sigortasını başlangıç sayılsın hak olanı istiyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 21:38
03

Güllü - Kıdem tazminatımızı verin yeter millet borcunu ödesin rahatlasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 21:38
02

İSa gül - 4 Aralık mağdurları sizden haber bekliyoruz Bizim durumumuzu bir düzenleme yapın Suruçturmanin uzun sürdüğü için bir sürü insan mağdur oldu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 21:38
01

Vatandaş - Verin verin tüm destekleri hep yanaşa verin gariban da açlıktan kıvrılsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 21:38


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler