Çalışanlara AGİ zammı! 2020 AGİ ne kadar olacak?

Yeni asgari ücret için ikinci toplantı dün yapıldı. 7 milyona yakın asgari ücretli zam oranını merakla beklerken, kararla çalışanların her ay aldığı AGİ de yükselecek.

Çalışanlara AGİ zammı! 2020 AGİ ne kadar olacak?
Çalışanlara AGİ zammı! 2020 AGİ ne kadar olacak?
Haber albümü için resme tıklayın

1 Ocak'tan itibaren uygulanacak yeni asgari ücret için ikinci toplantı dün yapılırken, ayın son haftası açıklanacak kararı çalışançalışmayan herkes merakla bekliyor. Yeni ücret, yaklaşık 7 milyon asgari ücretlinin yanı sıra, asgari geçim indirimini (AGİ) artıracağı için tüm çalışanları yakından ilgilendiriyor. Çalışanlara her ay maaşlarıyla birlikte ödenen AGİ, Ocak'ta yeni asgari ücretle artacak. Halen çalışanlara 191,88 ile 326,20 lira arasında AGİ ödeniyor. Eğer Türk-İş'in talebi kabul edilirse en az AGİ 244,84, en yüksek de 416,23 liraya çıkacak.

İKİNCİ BULUŞMA
Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez toplandı. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında Türk-İş'teki toplantıda, ilgili bakanlıklar ve TÜİK temsilcileri ekonomik raporları komisyona sundu.

Nurcan Önder -

Türk-İş Başkanı

 

Ergün Atalay

11 Ara 2019 - 08:25 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler