Binlerce Kişiye Emeklilik Müjdesi!

Yaş şartını yerine getirdiği halde, sigorta primi eksikliği nedeniyle çalışmak zorunda olan ancak çalışamayan 100 bin kişiye emekli olmanın yolu açılıyor.

Yaş şartını yerine getirdiği halde, sigorta primi eksikliği nedeniyle çalışmak zorunda olan ancak çalışamayan 100 bin kişiye emekli olmanın yolu açılıyor.
 

Güneş Gazete'sinde yer alan bir habere göre; yaşı doldurmuş fakat sigorta prim günü eksiği olanlara emekli olma imkanı tanınıyor. Belirli bir yaşın üstünde olan vatandaşlar, eksik primlerini borçlanıp emekli olabilecek. Yapılandırma kanunuyla geçmişe dönük borçlanan Bağ-Kur'lulara yaş, yıl ve prim şartını yerine getirmeleri halinde emekli olabilme fırsatı verilmişti.

BORCUNU ÖDEYEN EMEKLİ OLABİLECEK

Şimdi SGK'lılar için de aynı imkanın getirilmesi gündemde. Daha önceden bu konuyla ilgili bir müjde verilmişti. Düzenleme TBMM'de geçerse emeklilik yaşını doldurduğu halde çeşitli nedenlerle işsiz kalıp eksik  prim miktarını dolduramayan, iş bulup çalışamayan daha doğrusu yaşı ilerlediği için iş verilmeyen 100 bin kişiye emekli olmanın yolu açılacak.

1800 GÜN ŞARTI  

Bu çerçevede birkaç formül üzerinde çalışmalar devam ediyor. Çalışmayla öncelikle eksik primi olanlara borçlanma imkanı getirilmesi öngörülüyor. Bu durumda belli bir süre hizmet şartı aranabilecek. Örneğin, en az 1800 gün prim istenecek. Bu formülde yıl ve yaş şartlarını tamamlayıp 1800 ve üzerinde prim günü olanlar eksik süreyi borçlanma yoluyla ödeyerek emekli olabilecek. Borçlanma yoluyla emeklilik için yasa çıkması şart.  

DÜZENLEME MECLİS'E GELECEK

Konuyla ilgili çalışmanın tamamlanıp kısa süre içinde Meclis'e gönderilmesi bekleniyor. Yasa öngörüldüğü şekliyleçıkarsa işten çıkarılan, iflastan dolayı işsiz kalan veya işe ara vermek zorunda olan çalışanlara ve kepenk kapattığı için prim yatıramayan esnafa emekliliğin yolu açılacak.

Kaynaklar; Güneş Gazetesi

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

05 Oca 2019 - 20:45 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Atila - Pirimi dolan ne yapcak adalet nerde burda insanlari pirim odememeye tesvik eder bu kanun eyt cozum bulunsun once

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Ocak 20:45


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler