Beklenen Açıklama Geldi! ''Hiç kimse bin 300 liranın altında maaş almayacak."

Asgari Ücretten yapılacak kesintiler son zamanların en önemli gündem konusu idi. Herkes gelecek açıklamaya odaklanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, gereken açıklamaları kamuoyuna duyurdu.

Daha öncede söylendiği gibi kesintiler bir şekilde halledilecek ve asgari ücret alan vatandaşların maaşlarında düşme yaşanmayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, daha önce bu yönde söz vermiş ve kimse 1.300'ün altında maaş almayacak demişti. Bu sözünü yineledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "Vergi dilimleri dolayısıyla maaşı bin 300 liranın altına inenler dahil, Sayın Başbakanımızın kamuoyuna verdiği söz üzerine hiç kimse bin 300 liranın altında maaş almayacak." ifadelerini kullandı.

"Gerek asgari ücretlilerimiz gerekse asgari ücretli olmayıp da ekim ayında girdikleri vergi dilimleri dolayısıyla ellerine net geçen maaşı bin 300 liranın altına inen bin 700, bin 740 gibi brüt maaşı olan asgari ücretliler dışında olanlar da dahil Sayın Başbakanımızın kamuoyuna verdiği söz üzerine hiç kimse bu anlamda bin 300 liranın altında maaş almayacak. Dolayısıyla asgari ücretlilerin bir kısmı bin 230 liraya kadar hatta biraz daha altına iniyordu. Onlarınki bin 300'e tamamlandı. Şu anda ekim ayı maaşını almaya giden, alınteri döken hiçbir arkadaşımız bin 300 liranın altında maaş almayacak." açıklamalarında bulunan  Müezzinoğlu işsizlik oranları hakkında da konuştu.

Kpsscafe.com.tr

24 Eki 2016 - 13:07 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Kader - Biz halk eğitimde çalışıyoruç ek ders ücreti karşılığı 1.300 hiç almadık daha az alıyoruz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 13:07


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler