“Asgari ücretle 1 ay geçinebilecek misiniz?”

Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanlığı’na seçilen Ergün Atalay, 2020 yılı asgari ücret görüşmeleri ile ilgili işveren ve hükümet tarafına dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen genel kurulları sonrası yeniden Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanlığı’na seçilen Ergün Atalay, 2020 yılı oranının belirlenmesi için devam eden asgari ücret görüşmeleri ile ilgili işveren ve hükümet tarafına dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

Asgari ücretin çalışanlar ve ailesi dahil 20 milyon kişiyi ilgilendirdiğini, bu nedenle toplumun büyük bir kesiminin gözlerinin görüşmeler ve kendilerinin üzerinde olduklarını ifade eden Atalay, “Bugün asgari ücret Türkiye’de 20 milyonu ilgilendiriyor. İnşallah bizim dediğimiz noktada buluşulur da insanların mutlu olduğu bir şeyin altına imza atarız. Ancak resmi olarak belirlenen yaşam maliyeti 2 bin 578 liranın altında bir rakam o masaya gelirse biz o masada olmayacağız” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETLE BİR İKİ AY GEÇİNMEYE ÇALIŞSINLAR

Asgari ücretin yükseltilmesinin işçi çıkartmalara neden olacağı yönündeki iddiaları sert bir şekilde eleştiren Atalay, hem işverene hem de hükümete şu soruyu yönlendirdi: “Onların içinde örgütlü olduğumuz, işini düzgün yapan işverenler de var ama kazanıp da doymayan işverenler de var. Ben hep söylüyorum, bu parayı onlara verelim, 1 ay ya da 2 ay denesinler; geçiniyorlarsa hep beraber susalım. En azından bunu söyleyenler deseler ki bu para az, elimizden geleni vereceğiz deseler hiç sorun olmayacak. Ben de dahil kapatsınlar bizi bir yere, bakalım bu parayla geçinebiliyor muyuz?” dedi.

11 Ara 2019 - 08:52 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler