Alibaba, Bekarlar Gününde Yine Rekor Kırdı!

Çin'in en büyüğü , dünyanın da en büyük alışveriş platformları arasında yer alan Alibaba, ülkede her sene kutlanan Bekarlar Günü'nde 25 milyar doları aşan satışla yeni bir rekora imza attı.

Alibaba, Bekarlar Gününde İnanılması Güç Bir Rekora İmza Attı!

Çin'in en büyüğü , dünyanın da en büyük alışveriş platformları arasında yer alan Alibaba, ülkede her sene kutlanan Bekarlar Günü'nde 25 milyar doları aşan satışla yeni bir rekora imza attı.

Alibaba'nın festivalin ilk 30 dakikasında 7 milyar dolara satış yapması dikkatleri üzerine çekti.  Çin'de sevgililer gününe alternatif olarak her sene 11 Kasım'da kutlanan 'Bekarlar Günü' bu sene de satış patlamasına sahne oldu. Ülkenin ve dünyanın en popüler e-Ticaret platformlarından birisi olan alibaba, geçen seneye oranla Bekarlar Günü satışlarını yüzde 29 arttırarak , 25.3 milyar dolarlık satışa imza attı.

Bloomberg International'da yer alan habere göre, şirketin festivalin ilk iki dakikasında 1 milyar dolar, ilk 30 dakika içerisindeyse 7 milyar dolara yakın satışa imza attığı belirtildi. Alibaba.com'dan yapılan açıklamada, Bekarlar Günü festivalinin ilk 5 dakikasında 256 bin ödeme işlemiyle rekor kırıldığı da belirtildi.  Çin'de bekarlar kendilerine hediye almak için 'bekarlar günü' festivalini bekliyor. Bu günlerde ABD'nin Black Friday ve Cyber Monday etkinliklerine benzer flaş indirimler söz konusu oluyor.

ALİBABA HAKKINDA KISA BİLGİ

Alibaba Group e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de çevrimiçi piyasalarından biridir. Alibaba.com üzerinde 200 ülkeyi aşkın 3.5 milyon şirket faaliyet göstermektedir.

Alibaba.com'un ihracatçıların başka ülkelerdeki alıcılarıyla iletişime geçebilmeleri için gereken önemli bilgileri yönetebilmelerini sağlayan birçok sanal ürünü bulunmaktadır. Ayrıca müşteriler ürünlerini fotoğraflar ve açıklamalarla birlikte kategorilere göre sıralanabildiği, her müşterinin şirket profilini oluşturabileceği, iletişim bilgilerinin bulunduğu bir çeşit sanal showroom şeklinde mini-site sahibi olabilmektedir.

KAYNAK 1 - BLOOMBERG 

KAYNAK 2 - WIKIPEDIA

12 Kas 2017 - 16:43 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler