2018 Yılı Asgari Ücret Tutarı Hakkında Son Dakika Açıklaması

Asgari ücret tespit komisyonu önceki gün 3. toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası TİSK önemli açıklamalarda bulunurken Türk İş'in teklifini çok bulduğunu söyledi. Bu açıklamaya ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi.

Bir dizi programa katılmak için Kocaeli'ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken asgari ücret meselesine değindi.

Gölcük'e gelen Kılıçdaroğlu, burada Sivil Toplum Kuruluşları ve muhtarlarla bir araya geldi. Burada gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu, Yunan bakanın Ege adaları ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gsötererek, "Yunanistanlı Savunma Bakanı ile girdikleri diyalogdan bahseden Kılıçdaroğlu, "Ege adalarının 18’ini işgal etti. Dile getiriyorum. Benim her söylediğime laf yetiştiriyorsun, bu bir ada ile ilgili cümle kur. Yunanistan savunma bakanı bana, ‘gel de al' diyor. 2019’da geleceğim. O adaların tamamını alacağım. Bir dönem bunlar Kıbrıs için de ‘gel al’ diyorlardı, rahmetli Ecevit çıktı gitti aldı. Nokta. Korkudan cevap dahi veremiyor. Süleyman Şah Türbesi'ni kendi topraklarımızdan kaçırdık. Kimse bana millilikten bahsetmesin. Ben orada gerekirse şehit olurum ama toprağımı korurum. Vatanım için her şeyi yaparım. Ege adalarının 18’e Yunanlılar askeri birliklerini kuracaklar, ben bunu dile getireceğim, tek bir cümle etmeyeceksin. Hani milliydi bu işler. Millilik tek kum tanesine bile sahip çıkmaktır" ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Açıklaması

Asgari ücretin net 2 bin lira olması gerektiğini ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Daha önce bin 500 olsun dedim, kıyamet koptu. Bizim tüm belediyelerimizde net bin 500 lira. Erzurum’un en küçük Çat belediyesi asgari ücreti yapıyorsa, hükümet bunu niye yapamıyor. Asgari ücret net 2 bin olmalı. ’Para bulamayız’ diyorlar, para var kardeşim, Türkiye zengin bir ülke. Bu para fazlaysa, o zaman bakanlar, vekiller bir ay iki bin lira ile geçinsinler. Sanki iki bin lira çok fazla" dedi.

TİSK 1893 Lira Çok Dedi

Önceki gün işveren kesiminin başkanlığında toplanan komisyon sonrası 

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, şöyle konuştu: "2018 yılında hedeflenen enflasyonu dikkate aldığımızda bir açmazdayız. Bugün Kalkınma Bakanının hazırladığı raporu tekrar gözden geçireceğiz, ona göre son toplantıda gerekli düşüncelerimizi söyleyeceğiz."

Türk-İş'in beklentisini yüksek mi buldunuz?" sorusu üzerine Koç açıklamasının devamında, "Çok yüksek. Türkiye gerçeklerine uygun bir rakam değil." dedi. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat da net bin 893 lira 90 kuruşluk tekliflerinin arkasında olduklarını söyledi. Toplantının ardından Önder, "Bugünkü toplantıda işveren tarafının taleplerini, Kalkınma Bakanlığının analizlerini dinledik. İki tarafın taleplerini değerlendireceğiz, işçi ve işveren tarafları da değerlendirecektir. Bu ayın son haftasında Bakanlığımızdaki toplantıyla rakamı açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Siz de aşağıda bulunan yorum kısmından düşüncelerinizi paylaşabilrisiniz.

Asgari ücret gelişmelerinden haberdar olmak için 

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE ios uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Ara 2017 - 14:24 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Ayten - Sizin yapacaginiz isin de vereceginiz paraninda. Denilecek laf birakmiyirsunuz insanlari aciz duruma dusurup durun Ne duzgun bir atama var ne de duzgun maas. Bir Vekil 1400 mu aliyor yaotiklari is sadece mecliste kafa goz kavga etmek turkiyeyi ayakta tutan bu calisan insanlardir diyecegim o ki bir vekilden (dovusmekten) daha fazla is yapipiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Aralık 14:24
01

Gùlhan yurdusev - 2 çocuklu ve evi kira olan bir insan 2 bin tl ile yine biray geçinemez elinizi vicdanınıza koyun ona gòre yapın asgari ùcret zammınizi bugùnkù şartlarda en dùşùk ev kirasi 800 tl geri kalaniyla artik nasil geçinilir siz hesap edin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Aralık 14:24


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler