YÖKDİL Sınavı Başvuruları Alınmaya Başlandı (YÖKDİL Hakkında Herşey)

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU'nun geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğu YÖKDİL sınavına başvurular başladı. Mart ayında yapılacak olan sınavın ayrıntıları ve başvuru sayfası haberimizde...

Yükseköğretim Kurulu günler öncesinde bir açıklama yapmış ve artık yabancı dil sınavlarının YÖKDİL sınavı ile yapılacağını açıklamıştı.

YÖKDİL sınavı başvurularının 30 Ocak 2017 tarihinde başlayacağını açıklayan YÖK, başvuruları almaya başladı. Sınav için başvuru sayfası oluşturan Yükseköğretim Kurulu, YÖKDİLsınavı haricinde fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler ile sağlık alanlarında, adayların yeterli olup olmadığını ölçeceği sınavları hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yekta Saraç'ın YÖKDİL'e dair sözleri;
" Bu çalışmamızın devamında %100 yabancı dille eğitim yapan programlarımızdaki öğretim elemanlarına yönelik yeni bir sınav planlıyoruz. Halen bu programlarda ders verebilmek için YDS sınavından 80 almak yeterli oluyor. Ancak YDS sınavı adayın sadece okuma odaklı dil yeterliliğini değerlendirebiliyor. Hâlbuki yabancı dilde ders anlatacak akademisyenin dil yeterliliğinin konuşma ve dinlemede de olması gerekiyor. Bu kapsamda da çalışmamızı başlattık. Yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız."

BAŞVURULAR; 

YÖKDİL sınavı 5 MART tarihinde gerçekleşecek. Başvurular 30 Ocak 2017 tarihinde başladı. YÖK DİL sınavı 30 ilde yapılacak. YÖKDİL sınavına başvuru yapmak isteyen adayların 75 tl ücret ödemesi ve başvuruda bulunması şart.

YÖKDİL SINAVI HAKKINDAKİ TÜM AYRINTILAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

YÖKDİL Sınavı Başvuruları için lütfen TIKLAYINIZ.

grubumuza katılmak için --->tıklayınız ios uygulama için ----> tıklayınız android uygulama için ---->>> tıklayınız
kpsscafe.com.tr|ANKARA

30 Oca 2017 - 19:13 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

firdevs - merhaba, yökdil e başvuru yapamıyorum.2013 te başladım bölüme 2018de mezun olacagım hazırlık okudugum için.Fakat yökdil okul bitiş tarihini 2018 olarak kabul etmiyor.Bu durumda 3.sınıf öğrencileri katılamıyor mu? Geçerlilik süresi sadece 1 sene mi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Ocak 19:13


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler