YÖK'ten Milyonları İlgilendiren Açıklama: Başarı Sırası Şartı!

YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından yapılan bir açıklamayla, milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir düzenlemeyle eğitim kurumlarına geçişte başarı sırası şartının getirildiği aktarıldı. Düzenleme çerçevesinde öğretmenler de başarı sırası şartından nasibini aldılar...

Meslek liselerine ayar

Bahsi geçen düzenlemeyle beraber, meslek liselerinin sınavsız geçişleri kaldırılmış bulunmaktadır. Bu düzenlemede, meslek liselerinde okuyan öğrencilerin, üniversitelere girişte kendi bölümleri üzerinden bölümler tercih etmesi halinde kat sayıları 0.6 olarak hesaplanacak.

Öğretmenlik uygulamasına yeni rota

Öğretmen olmak isteyenleri de ilgilendiren son derece önemli bir düzenleme. Öğretmen olabilmek için 20 bin başarı sırası şartı getirildi. YÖK başkanı Yekta Saraç aşağıdaki açıklamayı yapmış bulunmaktadır.

" Bazı yükseköğretim programları, birinci aşama ile öğrenci alıyorlardı. Biz önce birinci aşama ile öğrenci alan öğretmenlik programlarını artık ikinci aşamaya nakletme kararı aldık. Bu çok radikal bir karar. YGS puanları ile öğrenci alan bu programları LYS puanlarına naklederken YGS'deki test içeriklerini dikkate alacağız. Bütün bu LYS'den öğrenci kabul edecek programlar için de başarı sıralaması şartı getirdik. Bu başarı sıralaması şartı da 240 bin. 240 binden aşağısının artık bu programlara girmesi söz konusu olmayacak. "

Sosyal medya ve uygulamalarla ilk siz haberdar olabilirsiniz.

Eğitim, ekonomi ve iş ilanları gibi tüm önemli konulardan anında haberdar olabilmek için KPSS CAFE mobil uygulamamızı Android ve iOS marketlerden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

kpsscafe.com.tr | ANKARA

22 Ara 2016 - 10:06 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler