Üniversite Taban Puanları Hakkında!

2019 yılı itibariyle ilan edilen taban puanları bölümlere, fakültelere ya da üniversite niteliklerine göre değişkenlik göstermektedir.

Üniversitelerin bir yıl öncesinde aldıkları en düşük puanlı öğrencinin puanı, bir yıl sonrasında üniversitenin taban puanı olarak belirtilmektedir. 2019 yılı itibariyle de ilan edilen taban puanları da bölümlere, fakültelere ya da üniversite niteliklerine göre değişkenlik göstermektedir.

Ege Üniversitesi taban puanları da İzmir’de okumak isteyen üniversite adayları için tercih kılavuzları ile birlikte ilan edilmiştir. Ege Üniversitesi nitelik anlamında pek çok üniversite içerisinde önemli bir yerde olmakla birlikte düşük taban puanlar ile aldığı bölümler de bulunmaktadır.

Ege Üniversitesi Turizm Otel İşletmeciliği bölümü en düşük puan ile alan bölüm olması sonucu taban puanın 220 puan civarında seyrettiği belirtilmektedir. Buna karşın sağlık alanındaki önemli bölümlerden birisi olan Eczacılık taban puanının ise 439 civarında olduğu bilinmektedir.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölüm Puanları

Son yıllarda toplum içerisindeki önemi artan PDR bölümünün taban puanlarındaki yükselme de bölüme yönelik taleplerin arttığını göstermektedir. PDR taban puanları, devlet üniversitelerinde daha yüksek olurken burssuz özel üniversitelerde daha düşük olduğu bilinmektedir.

PDR bölümü bulunan devlet üniversitelerinden bazılarının taban puanları şu şekilde sıralanabilmektedir:

Boğaziçi Üniversitesi; 423 Ankara Üniversitesi; 382 Marmara Üniversitesi; 378 Anadolu Üniversitesi; 373 Dokuz Eylül Üniversitesi; 371 Uludağ Üniversitesi; 370 Kocaeli Üniversitesi; 364

Bu üniversitelerin yanı sıra özel üniversitelerin burssuz öğrenci alma durumlarında taban puanları düşüş göstermektedir. Fakat pek çok üniversitenin burssuz kontenjanının dolmaması sebebiyle herhangi bir taban puanı ilan edilememektedir.

Nişantaşı Üniversitesi Taban Puanları

Özel üniversitelerin artış göstermesi ile birlikte İstanbul genelinde pek çok özel üniversite açılmaktadır. Yeni açılan üniversiteler arasında bulunan Nişantaşı Üniversitesi bölümlerinin burs oranları yüksek olmakta ve taban puanları da ortalamaya göre da düşük seyretmektedir.

Nişantaşı Üniversitesi içerisinde bulunmakta olan bazı bölümlerin taban puanları şu şekilde sıralanmaktadır:

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Tam Burslu); 330 Endüstri Mühendisliği (Tam Burslu); 316 Fizyoterapi (Tam Burslu); 310 Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu); 393 İşletme (Tam Burslu); 273 Psikoloji (Tam Burslu); 355 Sosyoloji (Tam Burslu); 280 Uluslararası İlişkiler (Tam Burslu); 272

Bu bölümler gibi pek çok fakülte bünyesindeki bölümler de Nişantaşı Üniversitesi ücretleri ve taban puanları olarak belirtilmektedir. Burs oranının artması ile taban puan düşerken ücretlerde artış meydana gelmektedir. Öğrencilerin de tercih yaparken bu durumları göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Nişantaşı Üniversitesi Ücretleri

Nişantaşı Üniversitesi tercih edilirken, üniversite bünyesinde bulunmakta olan bölümlerin burs oranlarının da incelenmesi gerekmektedir. Bu oranlar ışığında üniversite ücretleri belirlenmekte ve eğitim hayatı boyunca bu ücretler üzerinden kayıt işlemleri yürütülmektedir.

Nişantaşı Üniversitesi özelinde 2019-2020 eğitim öğretim dönemine yönelik ücretlendirmeler şöyle sıralanmaktadır:

%75 indirim ile Aşçılık; 10.935 TL %50 indirim ile sağlık alanına ilişkin meslek yüksek okulu bölümleri; 29.160 TL Sivil Havacılık meslek yüksek okulu; 16.065 TL

Üniversite içerisindeki bölümlere ilişkin tüm ücret detaylarına ulaşmanın mümkün olduğu https://www.bankavekrediler.com/ web sitesi aynı zamanda üniversitenin burs imkanlarına ilişkin de bilgileri paylaşmaktadır.

30 Ara 2019 - 11:25 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler