Uludağ Üniversitesi Formasyon Kontenjan Sayısı Belirlendi

Uludağ üniversitesine dair formasyon kontenjan sayıları 2 bin 500 olarak belirlendi. İşte detaylar...

Uludağ üniversitesine dair formasyon kontenjan sayıları 2 bin 500 olarak belirlendi. İşte detaylar...

Uludağ Üniversitesi'nin Aralık ayı Senato toplantısında, 2015-2016 Akademik Yılında 2 bin 500 Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu veya son sınıf öğrencisine formasyon eğitimi verilmesi kararı çıktı.

Eğitimden yüzde 75 oranında Uludağ Üniversitesi mezunları ya da son sınıf öğrencileri, yüzde 25 oranında da başka üniversite mezunları ya da son sınıf öğrencileri yararlanabilecek.

2015-2016 Güz dönemi içinde başlaması planlanan programın ilk dönemi 7 hafta, ikinci dönemi ise 14 hafta sürecek. Talebe göre farklılıkların yapılabileceği programda birinci yarıyıl dersleri 2 Ocak 2016, ikinci yarıyıl dersleri ise 5 Mart 2016 tarihlerinde başlayacak. Formasyon başvuruları ise 7-11 Aralık tarihleri arasında Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosu'na yapılacak.

'TALEPLERE KARŞILIKSIZ KALMADIK'

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğrenci ve mezunlardan gelen yoğun taleplere kayıtsız kalmadıklarını kaydetti. Rektör Ulcay, "Bize ulaşan çok yoğun bir talep vardı. Bu talepleri görmezden gelemezdik. Çocuklarımıza belki bir kapı açacak.

Öğrencilerin bu programdan yararlanmaları mutlaka kamuda öğretmen olmaları anlamına gelmiyor. Ama yeni yapılan düzenlemeler ile bu arkadaşlarımız devlete atanamasalar bile özel eğitim kurumlarında iş bulabilecekler. Alacakları formasyon eğitimi de bunun önünü açacak.

Çalışmalarımızı daha önce bin 500 olarak yapıyorduk. Fakat gelen yüksek talepler ve daha önce farklı üniversitelerin açtıkları programları göz önüne aldığımızda 2 bin 500 sayısının makul bir sayı olacağını düşündük. İnşallah öğrencilerimiz de bu eğitimden en iyi şekilde faydalanacaktır" diye konuştu.

04 Ara 2015 - 14:55 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

yem bekleyen güvercin - Üç kuruş için gençlerin emekleriyle umutlariyla oynuyorlar. Meb bakanI ögretmen ihtiyacı yok diyor. Üniversiteler yoldan gecene bile formasyon veriyor. Formasyonlar manavlara kadara düşerse şaşirmayin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Aralık 14:55


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler