Tüm Sınavlar Değişiyor

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme (MEB), Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy, "Eğitim sistemimizdeki tüm sınavlar amacı, içeriği, soru tiplerine bağlı yapısı ve sağlayacağı yarar bağlamında yeniden düzenlenecek" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy, "Eğitim sistemimizdeki tüm sınavlar amacı, içeriği, soru tiplerine bağlı yapısı ve sağlayacağı yarar bağlamında yeniden düzenlenecek" ifadelerini kullandı.
 

Bolu’da, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy ile birlikte öğretmenlerin de katıldığı, 4 gün sürecek olan ‘2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde Beceri Temelli Çoktan Seçmeli Örnek Soru Yazım Çalıştayı’ bir otelde başladı.

Açılışta konuşan Sadri Şensoy, bu ilk çalıştayın eğitimde katılımın ve soru çeşitliliğinin artmasını amaçladıklarını ifade etti. Şensoy, 2023 eğitim vizyonunda birinci hedefin eğitim kalitesinin artırılması için ölçme değerlendirme yöntemleri etkinleştirilmesi olduğunu belirterek, “Eğitim sistemimizdeki tüm sınavlar amacı, içeriği, soru tiplerine bağlı yapısı ve sağlayacağı yarar bağlamında yeniden düzenlenecek. 2023 eğitim vizyonunda hedeflenen ‘ölçme değerlendirmedeki soru yaklaşımı, akıl yürütme, eleştirel düşünme, yorumlama, tahmin etme zihinsel becerilerin sınanması öne çıkacaktır’ şeklinde açıklandı. Bilgi depolamak, formül ezberlemek gibi işlemlere ihtiyacın kalmadığı bir yaklaşım sergilenecektir. Bu çalıştayın da amacı bu tip soruların yazılması olacaktır. Sınav öncesi her ay paylaşılacak örnek sorularla belirsizlik ortadan kaldırılacak ve öğrencilerin deneyimi artırılacak” ifadelerini kullandı.

‘ÖĞRETMEN SINAVLARINDA DA DEĞİŞİM OLACAK’

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy, 3 yıl içerisinde öğretmen sınavlarında da bu değişimin olacağını ifade ederek şu açıklamaları yaptı: “2023 eğitim vizyonunda belirtilen bu hedef doğrultusunda Ekim ve Kasım aylarında yayınlanan örnek soruları, bakanlığımızın merkez teşkilatındaki öğretmenlerimizle ve akademisyenlerin desteğiyle hazırladık. Katılımın ve soru çeşitliliğinin artması için 2023 vizyonunda belirtilen çerçevede ‘beceri temelli çoktan seçmeli örnek soru çalışması’ çalıştayını yapmak istedik ve bunun da ilkini Bolu’da yapıyoruz. Bu anlamda yapılan ilk çalıştay olacak. Çalıştaylarımızı bundan sonra da devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bu büyük dönüşümün ilk parçası olarak gördüğüm bu soru yapısı ve sınav değişimi 3 yıl içerisinde, okullarımızda merkez sınavlarda olduğu gibi öğretmen sınavlarında da olacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynaklar; DHA

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

10 Ara 2018 - 17:26 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

N. - Her şeyi çok amacına uygun yapıyorsunuz zaten. Bravo super tespit. yetmedi az daha edin eğitim sisteminin içine.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 17:26
03

Dayııııııııı - kamyoncu dayııııııııııııııııı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 17:26
01

Elfffff - Herşeyi değiştireceğinize şuan görev yapan kpss'siz atanan öğretmenlere de sınav uygulayın, yıllardır gençliğimizin en güzel yıllarını sayenizde sınavlara harcayarak geçirdik. Kpss de bölümler arası puan farkını kaldırın, üniversitedeki işe yaramayan bölümleri kapatın, en basit işe bile giremiyoruz torpili kaldırın...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 17:26


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler