Milli Eğitim Müsteşarı'dan Cihat Dersi Değerlendirmesi! Cihat Dersi Okullarda Zorunlu mu?

MEB Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Cihat derslerine dair ayrıntılar kamuoyuna açıklandı. Tekin, akıllardaki sorulara bu açıklama ile yanıt verdi. detaylar...

Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin'den Cihat Dersi Değerlendirmesi! Cihat Dersi Okullarda Zorunlu mu?

Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin katıldığı bir tv programında eğitime dair önemli açıklamalarda bulundu. Akabinde cihat derslerine dair kafalarda olan sorulara yantılar verdi.

İmam hatip okullarının fıkıh dersinde, diğer okulların din dersinde bulunan cihat dersine dair önemli açıklamalar yapan ve bu kelimenin dini literatürde yer aldığını söyleyen Yusuf Tekin, cihat dersleri için bu açıklamada bulundu ve cihat derslerinin okullarda zorunlu olmadığını açıkladı;

“Bir bardak suda fırtına koparılıyor, altyapı bilinmeden tartışılıyor. Gereksiz tartışmalar yürütülüyor. Cihat şu anda dünyada, ülkemizde herkesin kullandığı, bildiği bir kavram. Okullarımızda terör örgütlerine teşkil edecek bir kavram olmadığını anlatacağız. Cihat dini bir literatür. Cihat programlarımızda iki derste var. İmam hatip liselerinde okutulan zorunlu fıkıh dersi. Fıkıhta olmayacaksa bu zaten bir eksiklik. Cihat okullarımızda zorunlu değil, seçmeli olan temel dini bilgiler dersi içeriğinde de var. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ise şu an taslak. Müfettişlerin denetim süreçleri var. Öğretmenler tarafından program dışında bir kavram kullanılırsa müfettişler devreye girecek.”

KPSSCAFE.COM.TR ANKARA

09 Ağu 2017 - 21:33 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler