Memura 'Esnek Çalışma Modeli' Uygulanacak

Esnek çalışma modelinde ilk adım 2013'te atılıyor.

 

Esnek çalışma modelinde ilk adım 2013'te atılıyor. Belirlenen kamu kurumlarında esnek çalışma konusunda pilot uygulama başlatılacak.

 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Kamuda, işçi ve memur ayrımı bitiyor. 2013 Yatırım Programı'nın uygulanmasına...

 

Esnek çalışma modelinde ilk adım 2013'te atılıyor. Belirlenen kamu kurumlarında esnek çalışma konusunda pilot uygulama başlatılacak.

 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Kamuda, işçi ve memur ayrımı bitiyor. 2013 Yatırım Programı'nın uygulanmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı. Kararda, esnek çalışmaya yönelik tedbirler yer aldı. Geçen yıl, 657 sayılı yasaya esnek istihdama yönelik, "Memurların yürüttükleri hizmetin özelliklerine göre, bu madde uyarınca tespit edilen çalışma saat ve süreleri ile görev yerlerine bağlı olmaksızın çalışabilmeleri mümkündür. Bu hususa ilişkin usul ve esaslar, Devlet Personel Başkanlığı'nın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu'nca belirlenir" hükmü konuldu.

 

Bu konudaki belirlemenin 2013'ten itibaren pilot olarak yürürlüğe girmesi öngörüldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye ile Kalkınma Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında, kamu personel sisteminde esnek çalışma modeli geliştirilecek. Seçilen kamu kurumlarında pilot uygulamalar yapılarak elde edilecek sonuçlar değerlendirilecek. Diğer kamu kurumlarında yaygınlaştırılmasına yönelik planlama yapılacak.

 

Yeni sistemde, kamuda 5-10 yıllık personel planlaması yapılıyor. Kurum içi ve bölgeler arası personel dağılımı da yeniden düzenlenecek. Vatandaşa doğrudan hizmet verilen noktalardaki personel açığının giderilmesi sağlanacak.

 

İstihdamın artırılması konusunda yeni bir adım daha atılıyor. İş koçlarının ardından şimdi de "sosyal çalışmacılar" geliyor. Sosyal hizmet sunumunun ve istihdamın artırılması için nitelikli personel, ara eleman ihtiyacı giderilecek. Sosyal hizmetlerde nitelikli bakım elemanı yetiştirilmesi hususunda mesleki eğitimlere ağırlık verilmesi, sosyal çalışmacı yetiştirilmesi konusunda üniversitelerin ihtiyaçların giderilecek. Aktif işgücü politikaları geliştirilerek, 2013 sonuna kadar iş ve meslek danışmanı sayısı artırılacak.

30 Eki 2012 - 12:56 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler