MEB'den ilköğretimde çok önemli düzenleme: Ücretsiz olacak, haftada 10 saati geçmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokullarda uygulanacak yeni programın ilkelerini belirledi ve açıkladı. 3'üncü ve 4'üncü sınıfta okuyan öğrenciler için 'İlkokullarda Yetiştirme Programı' uygulamaya konulacak. Haftada toplam 10 ders saatini geçmeyecek ve velilerden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokullarda uygulanacak yeni programın ilkelerini belirledi. 3'üncü ve 4'üncü sınıfta okuyan öğrenciler için 'İlkokullarda Yetiştirme Programı' başlatılacak. Haftada toplam 10 ders saatini geçmeyecek ve velilerden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığın tarafından ilkokulların 3'üncü ve 4'üncü sınıflarına devam eden ve önceki yıllarda Türkçe ve matematik derslerinden kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrenciler için planlanan "İlkokullarda Yetiştirme Programı" 2018 Kasım ayı ile birlikte başlatılacak.

Öğrenciler, haftada toplam 10 ders saatini geçmeyecek şekilde eğitimlere alınacak. Okulda bir öğrenci için bile olsa program açılacak, velilerinden hiçbir ad altında ücret talep edilmeyecek.

Kaynaklar; Hürriyet

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

27 Eyl 2018 - 09:29 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Vatandaş - Ücret vermeyince öğretmen iş yapar mı sizce

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Eylül 09:29
01

halk - Devlet verir ek ücreti. Tıpkı yaz Kuran kurslarında olduğu gibi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Eylül 09:29


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler