MEB Açıkladı: Bu Bölümden Mezun Olanlara 5 Bin TL Maaş Verilecek

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı "tesisat teknolojisi ve iklimlendirme" alanına ait mesleki eğitimdeki atölye ve laboratuvarların son teknolojiyle donatılmasıyla 2 milyar dolarlık ihracat hedefine sahip sektörün ihtiyaç duyduğu yüzlerce nitelikli iş gücü yetiştirilecek.

"Avrupa´nın ürettim üssü" olmayı hedefleyen sektörde çalışacak meslek lisesi mezunları, 5 bin liraya kadar maaş alacak.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DOSİDER) arasında protokol imzalandı.

İmzalanan protokolle 30 mesleki ve teknik eğitim veren liseye, aralarında kombi, radyatör, doğal gaz sayacı, oda termostatı ve bağlantı ekipmanlarının yer aldığı bireysel ısıtma sistemi eğitim seti kurulacak. Setlerin ulaşmasının ardından öğretmenlere teknik personeller tarafından eğitim verilecek.

Böylece 30 okulda yaklaşık 90 öğretmen ve 3 bine yakın öğrenciye doğal gaz ile çalışan bireysel ısıtma sistemleri hakkında tatbiki eğitim imkânı sunulacak. İklimlendirme sektörünün ısıtma ve soğutma alanlarında 20 bin kişiye direkt ve 200 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlanacak.

Bu alanı seçen öğrenciler, sürekli büyüyen ve gelişen bir alanda kariyer yapma fırsatına da sahip olacak. İklimlendirme ile ilgili bir bölümden mezun olan öğrenciler, sektörde bir firmanın kendi alanlarına uygun bir şekilde yönetim, mühendislik, teknik departmanlarının hepsinde çalışma imkânı bulabilecek. Özellikle teknik alanlarda, montaj, üretim, servis gibi konularda meslek okul mezunlarına ihtiyaç duyulacak.

Girişimcilere işletme kurma imkânı 

Meslek lisesinden mezun olan öğrenciler teknisyen, meslek yüksekokulu mezunu olan öğrenciler tekniker ünvanı ile sektörde görev yapacak. Yeni başlayan teknik personel, 2 bin lira dolayında, 5 yıllık tesisatçı 3 bin 500 lira, boru kaynakçası 4 bin-5 bin lira seviyesinde aylık maaş ile çalışabiliyor. Ayrıca girişimcilik özelliği yüksek çalışanlar, başarılı işletmeler kurabilecek.

Böylece 30 mesleki ve teknik Anadolu lisesinin tesisat teknolojisi bölümünde görev yapan 90 öğretmen, eğitim alan 3 bin öğrencinin doğal gaz yakıcı cihazlar, ısıtma tesisatı, doğal gaz tesisatı ile ilgili teorik ve uygulama eğitimlerine destek verilmesi hedefleniyor. Eğitim setlerinin, 2018-2019 eğitim öğretim dönemi ilk yarı yılı sonuna kadar okullara ulaştırılması planlanıyor.

2019-2020 eğitim yılında projenin sonuçları değerlendirilerek, tesisat teknolojisi bölümündeki ihtiyacı olan diğer okullara da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

22 Ara 2018 - 17:38 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Kamil De Souza - Meb mi açıkladi hadi ya nasil yani kime acikladı? 4000 degildir o 40000 dir yanlıslik olacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Aralık 17:38
01

Şerafettin - Köküne kadar yalan neden bu kpss de 3 kişilik kadro var ben mezun olalı 5 yıl oldu şuan özel sektörde tamaman alakasız bir işte askeri ücretle çalışmak zorundayım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Aralık 17:38


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler