Mahkemenin Alan Değişikliğine İlişkin Kararı!

Mahkeme öğretmenlerin alan değişikliği başvuru ile ilgili kararını verdi.

Mahkeme öğretmenlerin alan değişikliği başvuru ile ilgili kararını verdi.

Mahkeme, alan değişikliği başvurusunun reddine ilişkin işlemi iptal etti.

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Ortaokulu’nda müdür olarak görev yapan Eğitim-Bir-Sen üyesinin, zihinsel engelli sınıf öğretmenliği olan branşının rehber öğretmenliği olarak değiştirilmesi istemiyle yaptığı 2013 yılı il içi alan değişikliği başvurusunun reddine dair işlemi, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.

Eğitim-Bir-Sen’in, idarenin işleminin açıkça hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilmesi talebiyle açtığı davayı karar bağlayan mahkeme, “… Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 44. Maddesinde, ‘(1) Öğrenimine uygun alanı dışında bir başka alana atanan öğretmenler, öğrenimleri birden fazla alana atamaya kaynak olan öğretmenler ile başka bir alanda yükseköğrenimi bitiren öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmış olması ve yüksek öğrenimlerinin Talim ve Terbiye Kurulu’nun öğretmenliğe atanacakların mezun oldukları yükseköğretim programlarına ilişkin kararında atanacağı alana uygun olması kaydıyla mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara alanlarının değiştirilmesini isteyebilirler.

(2) Bu kapsamda yapılacak alan değişikliği işlemleri Haziran ayında Bakanlıkça belirlenecek takvim çerçevesinde yapılır.

(3) Alan değişikliği isteyen öğretmenlerini alan değişiklikleri, il içinde tercihleri de dikkate alınmak suretiyle alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumları olacak şekilde hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana öncelik verilir.

(4) Talim ve Terbiye Kurulu kararlarıyla dersi ya da alanı kaldırılan öğretmenler, mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alana ya da aylık karşılığı okutacakları dersler bölümünde belirtilen derslerin öğretmenliğine isteklerine bakılmaksızın alan değişikliği yoluyla atanırlar.

(5) İstihdam alanı daralan öğretmenler, Talim ve Terbiye Kurulu karar ve görüşleri çerçevesinde mezuniyeti itibarıyla atanabileceği alana ya da aylık karşılığı okutacakları dersler arasında yer alan derslerin öğretmenliğine istekleri de dikkate alınarak alan değişikliği yoluyla atanırlar.

(6) Alan değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerin, alan değişikliğinin iptali istekleri dikkate alınmaz’ hükmüne yer verilmiştir. …Bu durumda, davacının atamaya esas bölüm yönünden ve atanmak istediği kurumun ihtiyacı yönünden alan değişikliği yapma şartlarını haiz olduğu görülmekle talebinin hizmet puanı yönünden değerlendirilmek üzere isteminin kabul edilmesi gerekirken, başvuru aşamasında isteminin reddedilmesinde hukuka uyarlık bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır” ifadeleriyle işlemin iptaline hükmetti.

20 Eki 2015 - 09:03 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler