Liselerde Kodlama Dersi Kesinlikle Zorunlu Olmalı!

Gelişen teknolojik gereksinimler neticesinde, ülkemizdeki her bireyin kodlamaya hakim bir şekilde yetişmesi gerekiyor. Bu teknolojik alanda ülkemizi çok ileri götürecektir.

Gelişen teknolojik gereksinimler neticesinde, ülkemizdeki her bireyin kodlamaya hakim bir şekilde yetişmesi gerekiyor. Bu teknolojik alanda ülkemizi çok ileri götürecektir.

 Daha önce dile getirdiği kodlama dersiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Işık, söz konusu dersin sadece bilgisayarı iyi kullanmak için değil, bireyin sistematik düşünceyi kazanması için de önemli olduğunu vurguladı. 
Bakan Fikri Işık, problem çözmenin, insanların hayatının her alanında ihtiyaç duyduğu bir yetenek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Bu problem sadece matematik ya da fizikte değil, sosyal problem de olabilir. Arzumuz, kodlama derslerinin liselerde zorunlu olmasıdır. Çocuk bilgisayarda sadece oyun oynamasın aynı zamanda oyunu yazsın, modifikasyon yapsın, karakter eklesin, interaktif şekilde eğlenirken öğrensin istiyoruz. Bunu başarmamız lazım. Yazılımın girmediği hiçbir alan kalmadı. İnsanın ilkokuldan yatkın olması lazım. Bilişim okuryazarlığından başlayıp zamanı tüketen değil, iyi değerlendiren, kendini geliştiren bireyler yetişmesi için ilkokulda da olması arzumuz ama liselerde zaruret. Gerekli adımları zamanında atmazsak bu treni kaçırabiliriz."
Lise mufredatına önümüzdeki süreçte eklenecek olan bu KODLAMA dersini Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin vermesi bekleniyor. Bu durumda Bilişim Teknolojileri,  Öğretmen atamalarında yüksek kadro alan branşlar arasına dahil olacak..
 
Kaynak: mebmedya.com

28 Haz 2015 - 00:52 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Melih - Önem verilmesi gereken bir ders. Ornek verelim! Liseli gençler telefonda sosyal medya üzerinden konum göndermesini bilir ama o konumu gonderme sisteminin GPS tarafından en azından 3 uydu kullanilarak nasıl yapıldığını bilmez. Şimdi bazı arkadaşlar bunu bilmek gereklimi diyecek bu gün GPS saatlerde bıle var sosyal medyada kullanmayan yok bununla ilgili birçok teknoloji var bunlardan katma değer kazanan neden biz olmayalım ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Haziran 00:52


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler