E Devlet Üniversite Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır? E Devlet Kaydı Üniversite Kaydı İçin Yeterli mi?

E devlet üzerinden üniversite kaydı nasıl yapılır? E devlet sistemi üzerinden yapılan kayıt üniversite kaydı için yeterli mi? Üniversite kaydı için gerekli evraklar nelerdir? İşte e devlet üzerinden üniversite kaydı hakkında detaylı bilgi.

LYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yükseköğretim kurumunun programına yerleşen öğrenciler, üniversite kaydı için araştırmalara başladı. Son dönemlerde hemen hemen tüm resmi işlemlerin yapıldığı E Devlet kapısında artık üniversite kayıtları da yapılabilecek.Son yıllarda üniğversite kayıtları için uygulanan bu yeni sistem, bu yılda kullanılacak ve üniversite kayıtları e devlet kapısı üzerinden online olarak alınabilecek. Peki E devlet kapısı üzerinden üniversite kaydı nasıl yapılır? E devlet kapısı üniversinden üniversite kaydı yapğmak için neler gerekli? E devlet kaydının ardından üniversiteye şahsen başvuru yapmak gerekiyor mu? İşte E devlet sistemi üzerinden üniversite kaydı hakkında detaylı bilgi.

E devlet sistemi üzerinden üniversite kayıtları bugün itibariyle başladı. Bir üniversitenin herhangi bir bölümüne yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini E devlet sistemi üzerinden yapabilecekler. Üniversiteyi kazanan adayların E devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırması için öncelikle e devlet şifresi alması gerekmektedir. E devlet şifresi olan veya alan adaylar ise aşağıda bulunan bağlantı adresi üzerinden üniversite kayıtlarını yapabilecekler.

https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak e-hizmetler bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki bölümde Üniversite E-Kayıt seçeneğini seçilerek karşınıza gelen ekran üzerindeki adımlar geçilerek e kayıt işlemi gerçekleştirilebilecektir.

E kayıt yapan adayların 14-18 Ağustos tarihleri arasında kazandıkları üniversitenin resmi internet sayfasından başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Kayıt İçin Gerekli Evraklar

# Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

# Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

# 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

# Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

# Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından (http://kamu.turkiye.gov.tr) İnternet adresinde görülebilecektir.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

11 Ağu 2017 - 12:08 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler