Doğa Koleji Mağdurlarına Fidol Okulları Kucak Açtı

Finlandiya ilhamlı eğitim sistemiyle dikkat çeken ve merkezi Koşuyolu’nda bulunan Fidol Okulları, ekonomik sıkıntıya giren ve bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Doğa Koleji mağdurlarına sahip çıktı.

Finlandiya ilhamlı eğitim sistemiyle dikkat çeken ve merkezi Koşuyolu’nda bulunan Fidol Okulları, ekonomik sıkıntıya giren ve bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Doğa Koleji mağdurlarına sahip çıktı.

Fidol Okulları kurucusu, eğitim uzmanı Faik Birgül, yaşanan kriz sonrası mağdur olan Doğa Koleji öğrencilerine ve öğretmenlerine kucak açarak sahip çıktı.

Bir Doğa Koleji mağduru velinin yaşadıklarından çok etkilenen Faik Birgül, toplamda 110 Doğa Koleji öğrencisini ve aynı zamanda yaklaşık 25 öğretmen ve personeli, Fidol Okulları ailesine kattı.

Birçok Doğa Koleji mağduru veliden biri olan M. Ş. yıllarca çalışıp, emekli olduktan sonra hak ettiği tüm tazminatını, evladının eğitimi için harcadı ve çok güvendiği eğitim kurumu olan Doğa Koleji’ne, 3 yıllık peşin ödeme yaptı. LGS sınavına 6 ay kala Doğa Koleji’nde yaşananlar sonrası çocuğunun eğitimi yarıda kalan ve çaresizliğe düşen M. Ş.’nin imdadına ve bunun yanı sıra yaklaşık 110 Doğa Koleji mağduru öğrenciye, Fidol Okulları kurucusu ve eğitim uzmanı Faik Birgül sahip çıkarak, öğrencilerin tüm eğitim masrafını üstlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fidol Okulları kurucusu Faik Birgül, “Fidol Okullarımızın bulunduğu Acıbadem-Koşuyolu bölgesinde, eğitime uygun bina bulabilsem, daha çok öğrencimin ve öğretmenimin mağduriyetini gidermek isterim. Umarım benim gibi düşünen ve hayatını eğitime, özellikle de çocukların geleceğine adamış diğer bütün okul kurucu ve yetkilileri, bizim gösterdiğimiz hassasiyeti  ve duyarlılığı gösterir ve LGS sınavına 6 ay kala yaşanan bu mağduriyetlerin giderilmesi için, tüm olanaklarını seferber ederler” dedi.

Fidol Okulları, 110 Doğa Koleji mağduru öğrencinin yanı sıra, aylardır maaş alamayan Doğa Koleji çalışanlarından yaklaşık 25 personeli de işe alarak, mağduriyetlerini giderdi.

Doğa Koleji bünyesindeki bazı okullarda, bütçe yetersizliği nedeniyle temizlik ve bakım malzemelerinin alınamadığı, bazı öğretmenlerin, öğrencilerini mağdur etmemek adına, tuvalet kağıtlarını kendi evlerinden getirdikleri, hatta fotokopi paralarını kendi ceplerinden ödeyerek, kurum dışında çektirdikleri öğrenildi.

12 Ara 2019 - 17:49 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler