69 Milyon Öğretmene İhtiyaç Duyulacak!

UNESCO, verilerini açıkladı! Yakın gelecekte tam 69 milyon öğretmene gereksinim duyulacak!

UNESCO verileri kapsamında 2030 yılına kadar Dünya genelinde 69 milyon öğretmene ihtiyaç duyulacak! 

Yani öğretmenlik için geleceğin mesleği denilebilir! Birleşmiş Milletler'in eğitim ve kültür organizasyonu UNESCO günün anlam ve önemine binaen bir çalışma gerçekleştirdi.

UNESCO, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'ne hitaben Dünyadaki öğretmen açığına dikkat çekti. UNESCO verilerine göre şuan Dünya'da çok fazla öğretmen açığı var. Fakat 2030 yılında yani önümüzdeki 14 sene içinde bu öğretmen açıpı çok daha fazla öğretmene ihtiyaç olacak.

UNESCO'nun verileri kapsamında öğretmen ihtiyacına en çok ihtiyaç duyulan ülkeler Afrika Ülkeleri... O ülkelerde 2030 yılına kadar 17 milyon öğretmene ihtiyaç olacak.

Türkiye'nin içinde bulunduğu öğretmen ihtiyacı durumu.. 

Ülkemizde eğitim sıkıntısı çeken ve öğretmene en çok ihtiyaç duyan şehirler ise Doğu şehirleri. Şanlıurfa, Diyarbakır, Van ve diğer Doğu şehirlerinde öğrenciler bir sınıfta normalin çok daha fazla üzerinde öğrenci sayısı ile ders görmek zorunda kalıyor. Öğretmenleri yok. Çünkü okullarında elektrik, su vb. insani ihtiyaçları karşılayacak unsurlar yok. Bu nedenle bu şehirlerin okullarına atanan ve görevlendirilen öğretmenler kısa bir süre sonra okuldan ayrılıyor.

Hal böyle olunca öğrenciler öğretmensiz kalıyor. Okullarında dayanmaya çalışan bir kaç öğretmen ile yetinmeye çalışan küçükler, bir sırada 3 - 4 - 5 kişi oturuyor. Dersliklerde tam 140 öğrencinin ders aldığı Şanlıurfa Siverek okulundaki durumu sizlere aktarmıştık. O haberi okuyabilmek için lütfen TIKLAYINIZ. 

Ülkemizdeki ve Dünya'daki eğitim öğretim haberleri ve güncel haberlerden anında haberdar olmak için bizi takip etmeye devam ediniz.

Kpsscafe.com.tr

05 Eki 2016 - 16:31 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler