​“50. Yılda 50 Okula Geri Dönüşüm Bahçesi” Projesi Tamamlandı!

Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, kuruluşunun 50. yılında çocuklar için hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesini tamamladı. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirilen “50. Yılda 50 Okula Geri Dönüşüm Bahçesi” projesi kapsamında, tesislerdeki atıklardan elde edilen birbirinden renkli bank ve masalar toplam 50 okula bağışlandı; 25 bin öğrenci okullarında keyifli ve yaratıcı alanlara kavuştu.

​“50. Yılda 50 Okula Geri Dönüşüm Bahçesi” Projesi Tamamlandı!
​“50. Yılda 50 Okula Geri Dönüşüm Bahçesi” Projesi Tamamlandı!
Haber albümü için resme tıklayın

Kuruluşunun 50. yılını kutlayan Kastamonu Entegre, adını aldığı ve ilk üretim tesislerinin bulunduğu Kastamonu ilinde hayata geçirdiği “50. Yılda 50 Okula Geri Dönüşüm Bahçesi” adlı sosyal sorumluluk projesini tamamladı. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği proje ile tesislerdeki ahşap, plastik gibi atık malzemeler değerlendirilerek birbirinden renkli bank, koltuk, masa ve saksılara dönüştürüldü. Elde edilen oturma grupları, proje kapsamında toplam 50 okula bağışlandı. 5 ton metal ve 4 ton ahşap hurdasından oluşturulan bu ürünlerle 25 bin çocuğun kullanabileceği geri dönüşüm bahçeleri yaratıldı. Renkli bank ve masalardan oluşan oturma grupları okulların yanı sıra Kastamonu genelindeki 8 farklı kurum ve kuruluşa hediye edildi.
 

“25 bin çocuğumuz için renkli ve yaratıcı alanlar tasarladık”

Bugüne dek atıkların değerlendirilmesi ve tekrar kullanıma özendirilmesi konusunda sektörlerinde öncü çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, 50. kuruluş yıllarında gerçekleştirdikleri bu projeyle çocuklarda geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratmayı hedeflediklerinin altını çiziyor:
 

“Kurulduğu günden bugüne ‘doğal dengeyi koruma’ misyonuyla hareket eden Kastamonu Entegre, insanı ve doğayı odağına alan çevre ve sürdürülebilirlik yaklaşımını, kurumsal yönetim ilkelerinin ayrılmaz bileşenleri olarak görmüştür. Bu yarım asırlık süreçte, şirketimiz gelecek nesillere daha yaşanır bir dünya bırakmak üzere, küresel standartlara uygun ve sürdürülebilir bir üretim gerçekleştirmiş, çevresel etkiyi azaltarak, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yaygınlaştırılması faaliyetlerini sürdürmüştür. Ellinci yılımızda da ‘Geri Dönüşüm Bahçesi’ projesini hayata geçirerek, çocuklarımızda çevre bilincini geliştirmeyi, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmayı hedefledik. Kastamonu Fabrikamızın sıfır atık çalışmaları kapsamında geliştirilen bu proje ile 25 bin çocuğumuza okul bahçelerinde, kullanmaktan ve görmekten keyif alacakları renkli ve yaratıcı alanlar oluşturduk.”

KPSS Cafe mobil uygulamalarını indirerek yeni ilanlardan ve gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. IOS uygulaması veya Android Uygulaması yeni yayınlanan ilanlardan ve son dakika gelişmelerden haberdar olmanız için cep telefonunuzda olması gereken tek uygulamadır. Aynı zamanda Kpss Cafe'yi twitterfacebook ve instagram gibi sosyal medya platformlarından da takip edebilirsiniz.

16 Ara 2019 - 13:14 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler