2016 LYS Biyoloji Sınavı Yorumları (LYS Biyoloji Kolay mıydı, Zor muydu ?)

25 Haziran 2016 LYS 2 Biyoloji testi sorularını adaylar ile beraber tartışıyoruz. Sorular size göre kolay mıydı, zor muydu ? Sizlerde sınav hakkında ki görüşlerinizi yorum yaparak belirtebilirsiniz.

25 Haziran 2016 LYS 2 Biyoloji testi sorularını adaylar ile beraber tartışıyoruz. Sorular size göre kolay mıydı, zor muydu ? Sizlerde sınav hakkında ki görüşlerinizi yorum yaparak belirtebilirsiniz.

25 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00'da başlayan LYS-2 sınavı 12.15'te sonlanmıştır.

LYS-2 sınavındaki Biyoloji sınav soruları cevapları ve yorumları haberimizde mevcut. Sizce 2016 LYS Biyoloji sınavı kolay mıydı zor muydu? 

2016 LYS Biyoloji sınavı sonlandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'ce 25 Haziran 2016 Cumartesi günü saat 10.00'da düzenlenen LYS Biyoloji sınavı 12.15'te sonlandı.

LYS Biyoloji Sınava katılan adaylar sınavın bilgiye dayaklı ve kendilerini zorladığını belirttiler. Peki size göre 2016 LYS Biyoloji sınavı kolay mıydı, yoksa zor muydu?

Tüm Türkiye genelinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı Fen Bilimlerinin parçası olan Biyoloji sınavına ait yorumlarınızı alt tarafta yorum ksımına yapabilirsiniz. Biyoloji sınavı sizce zor muydu? kolay mıydı? ÖSYM tarafından soruları ve cevapları yayınladığı anda eş zamanlı olarak kpsscafe.com.tr'de bulabileceksiniz.

2016 LYS Biyoloji Soruları ve Cevapları

(Link Aktif Değil)

Sınavda adaylara Biyoloji testi için 30 soru soruldu ve bunun için adaylara 45 dakika süre tutuldu. Birçok aday şimdi 2016 LYS Biyoloji sınavının kolay mı zor mu olduğunu kendi aralarında tartışıyor.

2016 LYS Biyoloji'de Hatalı soru var mıydı? Hangi sorularda zorlandınız, hangi sorular kolaydı? Sınav süresi sorular için yeterli oldu mu, yoksa süreniz az mı geldi?

YORUMLARINIZI ALT TARAFTAKİ YORUM BÖLÜMÜNE BEKLİYORUZ.

Sizlerde LYS-2 Biyoloji testi hakkındaki yorumlarınızı bizlerle paylaşabilir ve 2016 LYS Biyoloji sınav soruları hakkında yorum yaparak diğer sınava giren arkadaşlarınızla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Kpsscafe.com.tr

25 Haz 2016 - 15:29 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

11

Sucr - 2016 lys 2 Sınavı'nda biyoloji testinde sorulan Hücre döngüsü ile ilgili soruda doğru cevap olarak verilen Seçenek hatalıdır,mitoz bölünmede hiçbir zaman kromozomların kutuplara hareketi sözkonusu değildir,hareket eden kromozomlar değil kromatitlerdir,ayrıca soru kökünde geçen mitoz Bölünme kavramı da hatalıdır,sınav müfredatına dahil olan öğrenciler bu olayı mitozda değil mitotik evrede gördüler ve ders Kitaplarında da bu şekilde idi,mitoz kavramını kullandığımızda olaya interfazı da dahil etmek durumunda kalırız,soru Hatalı değilse müfredat programı ve ders kitabı Hatalı oluyor ki böyle birşey mümkün olamaz.Yine biyoloji testinde yer alan fotoliz sorusunda da cevap seçeneği Hatalı verilmiştir,bu iki sorunun bir an önce uzmanlarca incelenerek ÖSYM tarafından gözardı edilmemesi,yüzbinlerde öğrencinin mağduriyetinin dikkate alınması gerekmektedir!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 15:29
10

Fevzi - Aynen fotosistemin ışıktan bağımsız tepkimelerinde co2, nadph ve atp kullanılır fotosistem2 kullanılmaz e ordaki elektronda fotosistem2 nin elektron açığını kapattığına göre o elektron fotosentezin ışıktan bağımsız tepkimelerinde işlev gören bir molekülün sentezinde işlev görmemiş olur. Asıl olay biyolojide 3 tane soruya itiraz eden fen liselerinin bu soruya itiraz etmemiş olması.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 15:29
09

Bitoloji öğretmeni - Biyoloji kan basıncı sorusunda hem 12. sınıf MEB kitabında hem de yeni müfredattaki 11.Sınıf MEB kitabında cevap D şıkkı olacak şekilde grafik verilmiş fakat cevap anahtarı sorunun cevabının C olduğunu söylüyor. Tekniken kan kılcal damara 120 basınç ile girdiğinde damarın patlaması gerekirdi zaten bana göre bu soru değiştirilmeli ya da iptal edilmeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 15:29
08

lara - sizce biyoloji 7 soru ve 9. sorunun cevap anahtarları yanlış değilmi ???

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 15:29
07

Hikmet - 2016 lys2 bitoloji 7. sorunun cevabı yanlış %100 yanlış neden hiçbir lys haberinde yok her soruya itiraz edilmiş cevabının yanlış olduğu bu kadar belli olan bir soruya kimse itiraz etmemiş. Hayır yani varsa bu sorunun cevabı yalnız 2 değil 1 ve 2 dir diyen çıksın anlatsın hadi bakalım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 15:29
06

misafir - aynı kelıde e nun kendı evrensınde dönecegını dusunuyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 15:29
05

Ertuğrul - Lys biyolojide 9.soru hatalı dogru cevap bariz ama bir şıkta hata yapılmış.kromozomlar ayrılmaz kardeş kromatitler ayrılır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 15:29
03

yanlış soruu - biyoloji 7.soru yanlış b olması gerekiyor cevabın.ayrıca kimya 3.sorunun e olması gerekiyorrrrrrr

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 15:29
01

Ceren - Ya kimse 20.soruyu fark etmedi mi? Anlamli iplik 1 numarali da olabilir 2 numarali da olabilir net bi sey yok ama ne kesinlikle dogrudur demis ne de olabilir demis ygs fizikte iptal olan isi sicaklik sorusunun hatasi gibiydi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 15:29


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler