'Seks kabinleri' uygulaması : Sonuçlar başarılı

İsviçre - Zürih'te açıkhava seksi olarak bilinen (outdoor sex) daha güvenli ve sağlıklı yapılabilmesi için seks kutuları kurulmuştu. İsviçre - Zürih Belediyesi 5 yıl önce şehrin belirli bölgelerinde kurulan seks kabinlerinin 5.yıl dönümü nedeniyle projenin sonuçlarına dair veriler açıklandı. Seks Kabinlerinin başarılı sonuçlar verdiği açıklandı.

tabela_110357349
Haber albümü için resme tıklayın

İsveç - Zürih'te açıkhava seksi olarak bilinen (outdoor sex) daha güvenli ve sağlıklı yapılabilmesi için seks kutuları kurulmuştu. İsveç - Zürih Belediyesi 5 yıl önce şehrin belirli bölgelerinde kurulan seks kabinlerinin 5.yıl dönümü nedeniyle  projenin sonuçlarına dair veriler açıklandı. Seks Kabinlerinin başarılı sonuçlar verdiği açıklandı.

Fuhuşun 1940'lı yıllardan bu yana yasal olduğu İsviçre’de İsviçre vatandaşlarının da oylarıyla Zürih’in yerleşim yeri dışına yakın mahallelerinden birinde sokaklardaki açıkhava seksini daha güvenli ve sağlıklı hale getirmek için seks kutuları kurulmuştu.

2013 yılında yaklaşık olarak 2 milyon dolar para harcanarak kurulan seks kabin tesisleri para karşılığı ilişkiye girmek isteyen müşteriler arabalarıyla özel inşa edilmiş tahta kutulara giriyor ve pazarlık sonucu anlaştığı seks işçisi kadınlarla birlikte oluyordu.

Yetkililer projenin hedeflenen başarıya ulaştığını ve seks kabinleri sayesinde insan kaçakçılığının ve seks işçilerine yönelik şiddetin azaldığını duyurdu. Uygulama ile ayrıca hayat kadınları güvence altına alındı ve çalışma şartları iyileştirildi.

İşviçre Hükümeti  tesis için her sene güvenlik ve sosyal hizmetler de dahil olmak üzere 800 bin dolarlık bakım - onarım ve iyileştirme çalışmaları için harcama yapıyor.

İlk olarak sadece otomobil sürücüleri için hizmet veren tesiste daha sonra motosiklet ve bisiklet sürücülerinin de kullanımına izin çıktı. Fakat yayaların kabinleri kullanması mümkün değil. Araç sürücülerinde de yalnız olma şartı aranıyor.

Tesis açıldıktan bir sene sonra kabinlerin içine arabalarından çıkmak isteyenler için tahta yataklar yerleştirildi.

Müşteri tesise vardığı zaman orada çalışan 24 kadından biriyle anlaşarak kabine giriyor. İçeride herhangi bir güvenlik kamerası bulunmuyor, ancak acil durum düğmesi mevcut. Bu sayede hayat kadınlarının emniyeti sağlanıyor.

Burada çalışan seks işçileri vergilerini ödemek, düzenli olarak sağlık kontrolünden geçmek ve her gün seks yapma lisansı almak zorunda.

Tesis hafta içi akşam 7’den sabah 3’e, hafta sonu da sabah 5’e kadar hizmet veriyor.

Tesiste güvenli ilişki talimatları, tuvalet ve duşlar, kilitli dolaplar ve danışmanlar mevcut.

Hükümet yetkilileri projenin amaçlanan hedefine ulaştığı ve şu ana kadar ciddi bir şikayet almadıklarını belirtti.

Kaynaklar; Mynet

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

31 Ağu 2018 - 15:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

111 - Zina onlar için önemli değil onlar hayvandan da aşağı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ağustos 15:31
06

111 - Elbetteki eşşeğe tecavuz edenleri alkışlamıyoruz bunları kınıyor ve gelecek nesillerimiz için en ağır cezalar istiyoruz 1212 Ayrıca alenen yapılan zina evleri onlar için önemli değil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ağustos 15:31
05

1212 - Zina diyorda senin ülkende eşek ve ördek yapıyorlar kendi ülkene bakta sonra başkaları hakkında yorum yap:);)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ağustos 15:31
04

okuyucu - Genç nüfus azınlığı vardi1orada yanlış bilmiyorsam.. Belki de bunun içindir diycem ama emin olamadım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ağustos 15:31


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler