Reza Zarrab Kaç Yıl Hapis Cezası Alacak? Flaş Görüşme Ortaya Çıktı

ABD'de hapisteyken dayısı ile bir telefon görüşmesi yapan Reza Zarrab, dayısına FBI ile anlaşmasını ve ne kaar hapis cezası alacağını söyledi. İşte o telefon görüşmesi.

Mahkeme tutanaklarında Reza Zarrab'ın telefon görüşmeleri geçti ve Zarrab'ın ne kadarlık hapis cezası karşılığı FBI ile anlaştığı ortaya çıktı.

ABD'de görülkmesine devam edilen davada, başta sanık olan, ancak daha sonra FBI ile anlaşan ve tanık olan Reza Zarab'ın Savcılıkla anlaşıp, hakkındaki 7 suçlamayı kabul ederek, “itirafçı” olmasının ardından en çok merak edilen konu Zarrab'ın ne kadar ceza alacağı konusu oldu.

Edinilen son bilgilere göre Zarrab'ın dayısı ile gerçekleştirdiği bir telefon konuşmasında ne kadar ceza alacağını söylediği ortaya çıktı. Dayısı Ahad Khabbaz Tamimi telefon görüşmesi yapan Zarrab bu telefon konuşmasında dayısına, savcılarla anlaşmak üzere olduğunu söylüyor. Suçlarının yarısını daha o tarihte kabul ettiğini, eğer tümüyle anlaşması halinde ise 10 yıl ceza alacağını söylüyor.

O telefon görüşmesi şu şekilde;

Zarrab: Ahad dayı, o öyle değil. Eğer sen burada “ok. Ben bu b.ku yedim” dersen bu seni rahatlatıyor. O b.ku yediğini itiraf ettiğinde artık seninle uğraşmıyorlar

Ahad: Ha

Zarrab: Bildin mi? Ben zaten o b.ku yediğimin daha önceki iki seferini kabul etmişim.

Ahad: Bunu yapmamalıydın. Neden yaptın?

Zarrab: Baba, çarem yoktu. Ne yapsaydım? Şimdi gidip müebbet mi alayım?

Ahad: Baba, şimdi bu meseleye ne kadar verecekler?

Zarrab: 10 yıl, 10, 10.

Ahad: 10 yıl ile 20 yılın ne farkı var ki?

Zarrab: 10 ile 11 yılın da çok farkı var. Allah işini rast getirsin. Bir yıl ne anlama geliyor biliyor musun? nasıl 10 ila 20 yılın ne farkı var dersin?

Dayısı: Ama, sen ama diyorum ki hiçbir suç işlememişsin. Neden bahsediyorsun?

Zarrab:  Ama burada kanun yok. Burada kanun yok. Bak, burada yapmadığın birşeyi yaptım demen gerekiyor. Burada işler böyle yürüyor. bu memleket böyle. Bak, yapmadığın şeyi yaptım diyeceksin.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

19 Ara 2017 - 10:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler