Mars'a Yolculuk Yapacak Personel Aranıyor! İşte sorulan sorular...

NASA Mars yolculuğu için iş ilanı yayınladı. Nasa tarafından yayınlanan iş ilanındaki şartlardan biri Cem Yılmaz'ında ilgilisini çekerken, astronot olmak için yöneltilen sorular sosyal medyada ilgi gördü... İşte astronot olmak için sorulan sorular...

Dünya 20.02.2019, 14:11 20.02.2019, 22:44
Mars'a Yolculuk Yapacak Personel Aranıyor! İşte sorulan sorular...

NASA Mars yolculuğu için iş ilanı yayınladı. Nasa tarafından yayınlanan iş ilanındaki şartlardan biri Cem Yılmaz'ında ilgilisini çekerken, astronot olmak için yöneltilen sorular sosyal medyada ilgi gördü... İşte astronot olmak için sorulan sorular...

NASA, 2023'te Ay'a astronot gönderecek ve Mars yolculuğuna hazırlanacak. Toplam 8 ay sürecek olan yolculuk için iş alımları ve hazırlıklar şimdiden başladı. Mars görevi için astronot arayan NASA, getirdiği bir şartla Cem Yılmaz'ı da ayarttı. Astronot olmak için NASA'nın yönelttiği sorular ise herkesin ilgisini çekti. Özellikle mantık ve psikoloji alanındaki sorular enteresan oldu. İşte Cem Yılmaz'ın NASA'ya yanıtı ve o sorular:

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yeni dönemde Mars'a gidecek olan ekibi şimdiden hazırlamak için düğmeye bastı. NASA'dan Jeffrey Johnson Mars'a gidecek komik astronotlar aradıklarını duyurdu. Johnson bunun nedenini şu ifadeler ile açıkladı: -"Mars yolculuğu gibi, sınırlı bir alanda uzun bir süre kalmak sinirleri yıpratıyor. Bu nedenle uzay aracında, işlerin normal seyrinde yürümesi için ekibin moralini yüksek tutacak birine ihtiyacınız var.

Peki NASA'nın astronot adaylarına sorduğu mülakat sorularını biliyor musunuz?Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi(NASA)’nin astronot adaylarına mülakat esnasında sorduğu sorular yayımlandı. 16 sorudan oluşan bu mini testle; adayların fizik bilimi bilgisi ve NASA hakkındaki genel kültürleri sorgulanırken, akıl yürütme teknikleri ve psikolojik yönelimleri ile ilgili bilgi ediniliyor. İşte o sorular...

BÖLÜM 1: FİZİK SORULARI: 
 

1. Eğer bir nesne hareket halindeyse, ne tür bir enerjiye sahiptir?
A. Metabolik enerji B. Potansiyel enerji C. Kinetik enerji D. Manyetik enerji

Cevap : C
 

2. Einstein’ın ünlü denkleminde "c" sembolü hangisine denk gelmektedir?
A. Yük B. Karbon C. Işık hızı D. Yoğunluk

Cevap : C

3. “Enerji” ile ilglili açıklamalardan hangisi doğru değildir?
A. Yok edilebilir B. Transfer edilebilir C. Depolonabilir D. Dağıtılabilir

Cevap : A

4. “Nebula” nedir?
A. Genç bir Güneş sistemi B. Yıldız kümesi C. Toz ve gaz bulutu D. Bir tür kara delik

Cevap : C

BÖLÜM 2: MANTIK SORULARI 

5. Gezegen: Mars – Kumaş:?
A. Esnek B. Kot C. Pantolon

Cevap : B
 

6. Çocuklar “kreş” olarak tanımlanırsa, “ergenler”i hangisi karşılar?
A. Gençlik B. Lise C. Genç yetişkin

Cevap : B

7. Tehdit: Gürleme - ? : Gökkuşağı 
A. Hava durumu B. Uğursuz C. Rengarenk

Cevap : C
 

8. “İlaç” ve “Hastalık” arasındaki ilişki hangisinde vardır?
A. Hukuk-Anarşi B. Açlık-Susama C. Sevgi-Hazine

Cevap : A

BÖLÜM 3: PSİKOLOJİK ALGI

9. Uzay istasyonunda yangın çıktığı zaman yapacağınız ilk şey nedir?
A. Oksijen maskesi takmak B. Kontrol merkezini aramak C. Yangını söndürmeye çalışmak D. Yangın alarmı çalıştırmak ve bulunduğum yerden ayrılmak

Cevap : D

10. Bir asansörde tanımadığınız 10 kişi ile birlikte mahsur kaldığınızı ve bu insanların giderek daha fazla panik olmaya başladığını düşünün. Böyle bir durumda ne yaparsınız?

A. Herkesi asansörden çıkarmak için mantıklı bir yolun olup olmadığını araştırırım
B. Gözlerimi kapatırım ve sakin olmaya çalışırım. Yardımın geleceğine inancım tam olur
C. En fazla stres yaratan insanları sakinleştirmeye çalışım
D. Oldukça yüksek bir sesle çığlık atarım

Cevap : C

11. Ay’a yapılan bir yolculuk esnasında, siz ve ekibinizin ana gemiden 320 km uzaklıkta kaza yaptığını ve buraya yürüyerek gitmek zorunda olduğunuzu farz edin. Böyle bir durumda, oksijen tankınız haricinde, yanınıza almanız gereken en önemli şey nedir?

A. Kibrit kutusu B. Sinyal fişekleri C. 20 litre su D. İlk yardım çantası

Cevap : C

12. Mars’ta uzaylı hayatı olduğunu keşfettiniz ve gemiye buradaki yaşama dair bir örnek getirdiniz. Bundan sonra izlemeniz gereken yol nasıl olmalıdır?

A. Laboratuvarda test edilebilmesi için Dünya'ya gönderirim.
B. Mürettebatla temas etmemesi için örneği izole ederim.
C. Vakit kaybetmeden testlere başlarım
D. Kontrol merkezini ararım

Cevap : B ve A şıkkı

BÖLÜM 4: NASA HAKKINDA GENEL BİLGİLER

13. NASA’nın hangi uzay mekiği uçuşuna 73 saniye kala patlamış ve olay sonucunda içinde bulunan tüm astronotlar ölmüştür?
A. Explorer B. Challenger C. Galileo D. Saturn V

 Cevap : B

14. Ay'a giderek başarıya ulaşan ilk Apollo görevi hangisiydi?
A. Apollo 10 B. Apollo 11 C. Apollo 12 D. Apollo 13

Cevap : B

15. NASA'nın sloganı nedir?
A. Yarının geleceği için B. Sonsuzluğa ve ötesine C. Hepimizin yararı için D. İleriye ve yukarıya

Cevap : C

16. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda aynı anda kaç astronot yaşayabilir?
A. 6 B. 10 C. 15 D. 20

Cevap : A

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

Yorumlar (0)
Yeni Nesil E Ticaret Çözümleri için OmniTicaret!
parçalı az bulutlu
Günün Anketi Tümü
2019/2 KPSS Tercihinde Bulunacak mısınız?
2019/2 KPSS Tercihinde Bulunacak mısınız?
Namaz Vakti 14 Aralık 2019
İmsak 06:25
Güneş 07:56
Öğle 12:48
İkindi 15:10
Akşam 17:31
Yatsı 18:56
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Sivasspor 14 30
2. Beşiktaş 14 27
3. Trabzonspor 14 26
4. Başakşehir 14 26
5. Fenerbahçe 14 25
6. Alanyaspor 15 23
7. Galatasaray 14 23
8. Malatyaspor 14 20
9. Göztepe 14 20
10. Denizlispor 14 18
11. Gaziantep FK 14 17
12. Çaykur Rizespor 14 17
13. Gençlerbirliği 14 14
14. Konyaspor 14 14
15. Antalyaspor 15 13
16. Kasımpaşa 14 12
17. Kayserispor 14 10
18. Ankaragücü 14 9
Takımlar O P
1. Hatayspor 14 30
2. Akhisar Bld.Spor 14 25
3. Erzurum BB 14 24
4. Bursaspor 14 23
5. Ümraniye 14 22
6. Keçiörengücü 14 22
7. Menemen Belediyespor 14 22
8. Altay 15 20
9. Fatih Karagümrük 14 20
10. Balıkesirspor 14 19
11. Giresunspor 14 19
12. Adana Demirspor 15 18
13. İstanbulspor 14 15
14. Altınordu 14 13
15. Osmanlıspor 14 11
16. Boluspor 14 11
17. Adanaspor 14 9
18. Eskişehirspor 14 5
Takımlar O P
1. Liverpool 16 46
2. Leicester City 16 38
3. Man City 16 32
4. Chelsea 16 29
5. M. United 16 24
6. Wolverhampton 16 24
7. Tottenham 16 23
8. Sheffield United 16 22
9. Arsenal 16 22
10. Crystal Palace 16 22
11. Newcastle 16 22
12. Brighton 16 19
13. Burnley 16 18
14. Everton 16 17
15. Bournemouth 16 16
16. West Ham 16 16
17. Aston Villa 16 15
18. Southampton 16 15
19. Norwich City 16 11
20. Watford 16 9
Takımlar O P
1. Barcelona 15 34
2. Real Madrid 15 34
3. Sevilla 16 31
4. Real Sociedad 16 27
5. Getafe 16 27
6. Athletic Bilbao 16 26
7. Atletico Madrid 16 26
8. Valencia 16 26
9. Granada 16 24
10. Osasuna 16 23
11. Real Betis 16 22
12. Levante 16 20
13. Villarreal 16 19
14. Real Valladolid 16 19
15. Deportivo Alaves 17 19
16. Eibar 16 15
17. Mallorca 16 14
18. Celta de Vigo 16 13
19. Leganés 17 10
20. Espanyol 16 9
Günün Karikatürü Tümü