Filipinler'de Panik ! Yanardağ Yine Patladı! Halk Tehdit Altında

Filipinler'deki Mayon Yanardağı günler süren hareketliliğin ardından dün patladı.  1987'de gerçekleşen patlamada 100 kişi hayatını kaybetmişti.

Filipinler'de Panik ! Yanardağ Yine Patladı! Halk Tehdit Altında 

Filipinler'deki Mayon Yanardağı günler süren hareketliliğin ardından dün patladı.  1987'de gerçekleşen patlamada 100 kişi hayatını kaybetmişti. Filipinler Volkan Bilimi ve Sismoloji Enstitüsü, Yanardağda meydana gelen patlamayla çıkan kül ve dumanın yaklaşık 2.5 km. yüksekliğe çıktığını açıkladı.

Enstitü'den yapılan açıklamada Mayon Yanardağı için uyarı seviyesinin ikinci kategoriden dörde yükseldiği bildirildi.  Yöre halkına yanardağdan püsküren kül sebebiyle maske takmalarının tavsiye edildiği bildiriliyor. Yanardağın faaliyete geçmesinden sonra bölgeden geçtiğimiz hafta 21 bin kişinin tahliyesi gerçekleşmişti.  Mayon Yanardağı son olarak 2013 yılında patlamış patlamada 4 avrupalı dağcı ve filipinli kılavuzları hayatını kaybetmişti. Büyük felaketse 1987'de meydana gelmiş 100 kişi feci şekilde hayatını kaybetmişti.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kpsscafe.com.tr'nin mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

22 Oca 2018 - 11:22 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler